Διπλός κλοιός ελέγχων για την εστίαση στο Βόλο από Εφορία και GEA

Μάι 4, 2019
Διπλός κλοιός ελέγχων για την εστίαση στο Βόλο από Εφορία και GEA
Από κει και πέρα, όπως σημειώνουν πολλοί καταστηματάρχες δέχονται επισκέψεις από κλιμάκιο της GEA που ενημερώνει για οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν

Διπλός κλοιός ελέγχων για την εστίαση στο Βόλο από Εφορία και GEA

Σε διπλό κλοιό βρέθηκε πρόσφατα ο χώρος της εστίασης στον Βόλο, αφού πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης τόσο από κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τη Θεσσαλονίκη, όσο και από κλιμάκια της GEA.

Ελεγκτές παρουσιάζονταν σαν πελάτες στα καταστήματα ελέγχοντας για την έκδοση αποδείξεων. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν πέριξ του κέντρου της πόλης και επεκτάθηκαν, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές περί βεβαίωσης παραβάσεων και επιβολής προστίμων. Στην «πιάτσα» έπεσε… σύρμα για τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους με τους καταστηματάρχες να είναι διπλά προσεκτικοί στην έκδοση αποδείξεων με κάθε είδος που σερβίριζαν για να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα και τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αξίζει, πάντως να σημειωθεί ότι τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν εντόπισαν παραβάτες.

Έλεγχοι από GEA

Από κει και πέρα, όπως σημειώνουν πολλοί καταστηματάρχες δέχονται επισκέψεις από κλιμάκιο της GEA που ενημερώνει για οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ό,τι αφορά στην πληρωμή συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων για τη μουσική που παίζουν στις επιχειρήσεις τους.

Η λεγόμενη και επιχείρηση-«σκούπα» από την GEA αφορά την ενημέρωση των καταστηματαρχών που παίζουν μουσική στα καταστήματά τους. Πιο συγκεκριμένα, κλιμάκια ενημερώνουν για τις χρεώσεις που ισχύουν για συγγενικά – πνευματικά δικαιώματα σε όσους παίζουν μουσική και για οφειλές παρελθόντων ετών που σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, η εταιρεία διεκδικεί μέσω αγωγών. Σημειώνεται ότι μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, η GEA κέρδισε αγωγές που είχε καταθέσει σε βάρος δέκα περίπου καταστηματαρχών που δεν είχαν καταβάλλει συγγενικά δικαιώματα.

Λύση ΠΑΣΚΕΔΙ – «Τέλος» οι υποχρεώσεις σε Οργανισμούς

Η μουσική ΠΑΣΚΕΔΙ ήρθε και δίνει την λύση στη χρήση μουσικής από καταστήματα εστίασης. Χάρη στην αποκλειστική συνεργασία του Σωματείου με τη Soundreef, τη διάσημη βρετανική εταιρεία διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, τα μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ αποκτούν πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά πλούσιο ρεπερτόριο με 275.000 τραγούδια, σε 41 διαφορετικά κανάλια web radio και μια μεγάλη γκάμα ελληνικών και ξένων επιλογών ανάλογα με τις ανάγκες κάθε καταστήματος! Ο κάθε χρήστης-ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, με το που ολοκληρώσει την εγγραφή του στο ΠΑΣΚΕΔΙ, αποκτά δικούς του ατομικούς κωδικούς στο σύστημα διαχείρισης της Soundreef, από όπου ελέγχει και διαχειρίζεται τη μουσική που παίζει το κατάστημά του.

Μέσα από αυτή την ετήσια σύμβαση, ο κάθε ιδιοκτήτης απαλλάσσεται πλήρως από υποχρεώσεις σε ΕΥΕΔ, GEA και ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και είναι απόλυτα καλυμμένος σε κάθε περίπτωση ελέγχου. Μάθετε περισσότερα για την αναγνώριση της νομιμότητάς του ΠΑΣΚΕΔΙ από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) ενώ μπορείτε ακόμα να ρωτήσετε το κοντινότερο Αστυνομικό τμήμα.

Με πληροφορίες από taxydromos.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους