Διονύσης Χαριτόπουλος: “Χαφιέδες όσοι καλούν στον 1142” – Οι έντονες αντιδράσεις για το άρθρο του συγγραφέα

Ιαν 24, 2020
Διονύσης Χαριτόπουλος: "Χαφιέδες όσοι καλούν στον 1142" - Οι έντονες αντιδράσεις για το άρθρο του συγγραφέα
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ένα άρθρο του συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου - Χαρακτηρίζει ως "χαφιέδες" όσους απευθύνονται στην υπηρεσία 1142 για καταγγελίες παράβασης για το κάπνισμα.

Ένα άρθρο του συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου στο οποίο χαρακτηρίζει ως “χαφιέδες” όσους απευθύνονται στην υπηρεσία 1142 για καταγγελίες παράβασης του νόμου περί καπνίσματος, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ο Διονύσης Χαριτόπουλος, με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», παρομοιάζει όσους τηλεφωνούν στο 1142 με τον Εφιάλτη, τον Πήλιο Γούση και τα «καρφιά» στις σχολικές τάξεις. Παράλληλα, εξαπολύει βολές κατά αυτών που αποφάσισαν τη σύσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας λέγοντας ότι οδηγεί στον κοινωνικό κανιβαλισμό με στόχο την πλήρη υποταγή της κοινωνίας. Κάνει, επίσης, λόγο για πογκρόμ κατά των καπνιστών κάνοντας συγκρίσεις ακόμα και με το ναζιστικό καθεστώς. «Ξέρουμε πως κάθε εξουσία επιδιώκει «συμμορφούμενους» υπηκόους. Αν όμως περάσεις τη γραμμή και καλέσεις το 1142, μεταβάλλεσαι σε όργανο των μηχανισμών καταστολής και απεμπολείς την ιδιότητα του πολίτη. Είσαι νέτα σκέτα χαφιές», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο Διονύσης Χαριτόπουλος.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο χαρακτηρισμός αυτός προκάλεσε τις αντιδράσεις από πολλούς χρήστες του twitter, που δεν άφησαν ασχολίαστα τα όσα υποστηρίζει ο συγγραφέας στο συγκεκριμένο άρθρο με τους περισσότερους να εκφράζονται αρνητικά.

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους