Στον Δήμο Θερμαϊκού η πρώτη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στη Βορεια Ελλάδα

27 Νοεμβρίου, 2019
Στον Δήμο Θερμαϊκού η πρώτη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στη Βορεια Ελλάδα
Ο Δήμος Θερμαϊκού είναι αυτός που θα φιλοξενήσει τη νέα Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη της Θεσσαλονίκης, όπως θα προβλέπει το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το Παραλιακό Μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Θερμαϊκού είναι αυτός που θα φιλοξενήσει τη νέα Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη της Θεσσαλονίκης, όπως θα προβλέπει το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το Παραλιακό Μέτωπο της συμπρωτεύουσας που εκπονεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΚΜ και τους επτά δήμους που έχουν εκτάσεις στην παράκτια ζώνη. Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θερμαϊκού ψήφισε την πρόταση για τη δημιουργία, κατασκευή και λειτουργία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης αλλά και του τουριστικού καταφυγίου (μαρίνας τουριστικών σκαφών) στα όρια του Δήμου Θερμαϊκού και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας.

Οι τρεις προτεινόμενες θέσεις που θα κληθούν να επιλέξουν οι επενδυτές είναι: α) στη Μηχανιώνα κάτω από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, σε έκταση που ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, β) σε άλλη έκταση της Μηχανιώνας δίπλα στο λιμάνι και γ) στην περιοχή Αγνάντι της Επανομής.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής διαβεβαιώνει ότι το έργο μπορεί να δημοπρατηθεί αμέσως μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του Παραλιακού Μετώπου της Θεσσαλονίκης, κάτι που υπολογίζεται ότι θα γίνει προς τα τέλη του 2020.

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει επιτέλους μια οργανωμένη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, με καλύτερες συνθήκες για τις επιχειρήσεις και κυρίως με περιβαλλοντικές προβλέψεις. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, όχι απλώς στη Θεσσαλονίκη αλλά γενικά στη Βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχει οργανωμένη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.Μιλώντας στη «Ν» ο κ. Τσαμασλής δήλωσε ότι η δήμιουργία της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τον Δήμο Θερμαϊκού, καθώς συνδυάζεται ιδανικά και με την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας όπου ελλιμενίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός αλιευτικών σκαφών στην Ελλάδα.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους