Δημιουργία ειδικού χώρου καπνιζόντων σε κατάστημα Εστίασης: μάθετε πώς θα τον αποκτήσετε

21 Νοεμβρίου, 2019
Δημιουργία ειδικού χώρου καπνιζόντων σε κατάστημα Εστίασης: μάθετε πώς θα τον αποκτήσετε
Δημιουργία ειδικού χώρου καπνιζόντων σε κατάστημα Εστίασης: μάθετε πώς θα τον αποκτήσετε - Πληροφορίες εντός

Το Σχέδιο Δράσης κατά του καπνίσματος έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, φέρνοντας τον κλάδο της Εστίασης μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: να προσπαθήσουν τα καταστήματα να συμπορευθούν με το ριψοκίνδυνο πλαίσιο εφαρμογής του νέου νόμου ή να τολμήσουν μια νόμιμη και δίκαιη δυνατότητα ειδικής διαμόρφωσης του χώρου τους, ώστε να προσφέρουν αποκλειστικά στους καπνιστές πελάτες την επιλογή του καπνίσματος;

Στη δεύτερη περίπτωση, αναφερόμαστε σε μια δίκαιη απαίτηση, που μπορεί να έχει ο κάθε επιχειρηματίας, ο οποίος έχει επενδύσει χρήματα στο κατάστημά του και σαφώς, δεν μπορεί να ζει υπό το βάρος μιας ακόμα πιθανής καταγγελίας, ενώ τηρεί όλες τις προδιαγραφές, ούτε φυσικά μπορεί να απορροφήσει μονομιάς την απώλεια χιλιάδων πελατών καπνιστών.

Το ΠΑΣΚΕΔΙ, από την πρώτη στιγμή, τάχθηκε υπέρ της από κοινού αποδεκτής λύσης, που βασίζεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο, εξασφαλίζοντας την ιδανική πρόταση για μη καπνιστές, καπνιστές και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η λύση της ίδρυσης ΛΕΣΧΗΣ, αφορά κάθε τύπο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκτός από αυτά που επισκέπτονται νομίμως ανήλικοι θαμώνες και είναι διαθέσιμη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για καταστήματα – μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ.

Μετά από τις τελευταίες τηλεοπτικές μάχες που δόθηκαν μεταξύ ΠΑΣΚΕΔΙ και Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, σας δηλώνουμε υπεύθυνα, πως πως μοναδική λύση για τον αντικαπνιστικό νόμο, σε επιχειρήσεις που πληρούν τις πιο κάτω προδιαγραφές, είναι η ίδρυση Λέσχης καπνιστών.

ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΩΝ μπορούν να ιδρυθούν από

α) Επιχειρήσεις με σάλα άνω των 100m2, β) Επιχειρήσεις με Εξωτερικό χώρο (προκήπιο-πρασιά οικοδομής και όχι Δημοτικό ενοικιαζόμενο χώρο), γ) Επιχειρήσεις με Πατάρι, δ) Επιχειρήσεις με έξτρα όροφο ή ορόφους.

    Ι. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΩΝ

Νέο μοντέλο Λέσχης Καπνιζόντων με ασφάλεια και σιγουριά

          Α) Ύπαρξη ήδη διαθέσιμου κλειστού ή ανοιχτού χώρου – του Καταστήματος, για αποκλειστική χρήση του από το νομικό πρόσωπο της Λέσχης.

         Για τις σχετικές επ’ αυτού λεπτομέρειες – αναλόγως των δεδομένων της δικής σας περίπτωσης – μπορείτε να συμβουλευθείτε απευθείας το ΝΟΜΙΚΟ Τμήμα του ‘ΠΑΣΚΚΕΔΙ’.

             Β) Εκμίσθωση / δωρεάν παραχώρηση – αν είστε ο ίδιος ιδιοκτήτης του Καταστήματος – στη Λέσχη (ως μισθώτριας), είτε υπεκμίσθωση (αν αυτό είναι ενοικιασμένο) του συγκεκριμένου τμήματος του ΚΥΕ που προορίζεται ως έδρα – εντευκτήριο της Λέσχης Καπνιστών.

         Στη 2η πιο πάνω περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συναινεί εγγράφως ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, για να υπεκμισθώσετε στη Λ.Κ. (υπομισθώτρια εν προκειμένω) το υπόψη τμήμα του Καταστήματός του.

         Αν τυχόν αυτός αρνείται, επικοινωνήστε με το Νομικό μας τμήμα για τις ενδεχόμενες εναλλακτικές λύσεις εν προκειμένω.

          ΙΙ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

            Α) Ήδη διαθέσιμα από την Επιχ/σή σας δικαιολογητικά

        1. ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ/ Γνωστοποίηση λειτουργίας Κ.Υ.Ε.

         2. Στοιχεία ιδιοκτησίας (από το «Ε9») του Καταστήματος,

            είτε το υπάρχον ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ (αρχικό, ή και τυχόν μεταγενέστερα στο σύνολό τους).

       3. Φωτοαντίγραφα ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ (και από τις 2 όψεις) των ιδρυτικών μελών – δύο, τουλάχιστον – του μη κερδοσκοπικού νομικού προσώπου της Λέσχης Καπνιστών.

                Β) Δικαιολογητικά που πρέπει να εξασφαλιστούν στο παρόν στάδιο ίδρυσης της ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ

         1. Σχέδιο ΚΑΤΟΨΗΣ του τμήματος του ΚΥΕ, που θα παραχωρηθεί επίσημα στη Λέσχη.

         Το σχέδιο αυτό πρέπει να το συντάξει ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΑΣ, στο οποίο απαιτείται να παραθέσει ειδική ενυπόγραφη Βεβαίωση (το ακριβές κείμενο αυτής συντάσσει ο Μηχανικός σας ύστερα από προηγούμενη συνεργασία του με το Νομικό μας τμήμα).

      2. Ιδιωτικό Συμφωνητικό εκμίσθωσης (ή υπεκμίσθωσης, κατά περίπτωση) του τμήματος αποκλειστικής χρήσης της Λέσχης Καπνιστών, βάσει του αμέσως πιο πάνω νέου σχεδίου του Μηχανικού σας.

         Αυτό το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ πρέπει να συνταχθεί οπωσδήποτε (λόγω της σοβαρότητάς του) από το Νομικό τμήμα του ΠΑΣΚΚΕΔΙ ή (αν τυχόν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου επιμένει να το συντάξει η δική του πλευρά) να του δοθεί ως «απαιτούμενο περιεχόμενο» που πρέπει να προστεθεί στο δικό του συμφωνητικό.

          3. Καταστατικό ίδρυσης του Φορέα της Λέσχης («Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία – ΑΜΚΕ»), το οποίο συντάσσεται – εννοείται – από το Νομικό τμήμα του ΠΑΣΚΚΕΔΙ.

          4. Αίτηση προς την αρμόδια Αρχή, για έκδοση εγκριτικής εισήγησης των – οριζόμενων προς τούτο – Επιθεωρητών περί του ότι ο κλειστός χώρος της Λέσχης σας είναι ιδιωτικός και, ως εκ τούτου, επιτρέπεται το κάπνισμα μέσα σε αυτόν (υπό τον όρο να μη παρέχεται εντός της Λέσχης εξαρτημένη εργασία).

       Προφανώς, τόσο της αίτησης αυτής – όσο και της όλης εν προκειμένω διαδικασίας διεκπεραίωσης και του τελικού αυτού σταδίου της υπόθεσής σας, επιμελείται το ΝΟΜΙΚΟ μας τμήμα αποκλειστικά.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη

ΤΗΛ: 2310 932420 – 932473 – 932481

lesxespaskedi@gmail.com

Αθήνα

Ερμού 56 4ος όροφος, 105 63 Αθήνα (Κέντρο), Εντός στοάς Κτήριο SPACES

ΤΗΛ: 2130 994018

lesxespaskedi@gmail.com


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους