Διευκρινίσεις ΕΑΔ για Λέσχες Καπνιστών: ΜΟΝΟ το νομικό πλαίσιο ΠΑΣΚΕΔΙ είναι αποδεκτό!

Ιαν 15, 2020
Διευκρινίσεις ΕΑΔ για Λέσχες Καπνιστών: ΜΟΝΟ το νομικό πλαίσιο ΠΑΣΚΕΔΙ είναι αποδεκτό!
Διευκρινίσεις από τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για Λέσχες Καπνιστών: ΜΟΝΟ το νομικό πλαίσιο ΠΑΣΚΕΔΙ είναι αποδεκτό!

Όπως συμβαίνει με την αναπαραγωγή ειδήσεων που προκαλούν πανικό, έτσι και με τη χθεσινή ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για το «φρένο» στις Λέσχες Καπνιστών, σχεδόν όλα τα εθνικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν μια πρόχειρη σύνοψη της είδησης χωρίς να αναζητήσουν λεπτομέρειες.

Φτιάξε τη ΛΕΣΧΗ σου

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, σε συζήτηση που είχε με τον ΓΓ ΠΑΣΚΕΔΙ, Ηλία Καλιώρα, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΤ1 «…ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΙ», αλλά και στην Πρωϊνή εκπομπή του OPEN ΄΄Ώρα Ελλάδος 05.30΄΄, ΜΟΝΟ το Νομικό πλαίσιο δημιουργίας Καπνιστικής Λέσχης του ΠΑΣΚΕΔΙ είναι αποδεκτό και φυσικά, έχει την πλήρη αδειοδότηση για να λειτουργεί.

Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται αυτό που λέμε ως Σωματείο από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανακοίνωσης του αντικαπνιστικού νόμου: μέσα από το αυστηρά δομημένο και μελετημένο πλαίσιο που προτείνεται από το ΠΑΣΚΕΔΙ, υπάρχει λύση για να εξυπηρετηθούν όλες οι κατηγορίες θαμώνων.

Το ζήτημα είναι να υπάρχει διάθεση για συναίνεση και φυσικά, τα προσωπικά συμφέροντα να πηγαίνουν στην άκρη. Ούτε επικροτούμε το κάπνισμα, ούτε θέλουμε όμως κλειστά μαγαζιά. Ως εκ τούτου, όπως αντίστοιχα πράξαμε αναφορικά με τα Πνευματικά Δικαιώματα στη Μουσική, αναζητήσαμε, σχεδιάσαμε και προτείνουμε μια νόμιμη λύση με αυστηρές προδιαγραφές, υλοποιήσιμες από ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θέλει να παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Μόνο αυτό το πλαίσιο, όπως υπαγορεύεται από το ΠΑΣΚΕΔΙ, ωστόσο, έχει την αποδοχή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Λέσχη Καπνιστών ΠΑΣΚΕΔΙ

 

 

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους