Διευκρινίσεις ζητά το ΕΕΘ από Χαρδαλιά για την Εστίαση

21 Οκτωβρίου, 2020
Διευκρινίσεις ζητά το ΕΕΘ από Χαρδαλιά για την Εστίαση

Οι οδηγίες για τους περιορισμούς στην Εστίαση δεν είναι σαφείς, τονίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, που ζητά διευκρινίσεις από τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σε επιστολή του τονίζει ότι “η περιοχή της Θεσσαλονίκης ανήκει στο Επίπεδο 2- Επιτήρησης, και σύμφωνα με αυτό για την εστίαση και συναφών επαγγελμάτων, μπορεί η πληρότητα να είναι 65% της ωφέλιμης επιφάνειας, που προβλέπει η άδεια”.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιος είναι ο κύριος συντελεστής με τον οποίο διαιρούμε για να υπολογιστούν τα άτομα που επιτρέπονται στην εναπομείνουσα ωφέλιμη επιφάνεια.

Όπως προστίθεται στην επιστολή, “για παράδειγμα, ο κύριος συντελεστής διαίρεσης της ωφέλιμης επιφάνειας για τον υπολογισμό της πληρότητας, πριν τα νέα μέτρα, ήταν το 1,3 τ.μ. ενώ επί covid 2 τ.μ. Ποιός θα ισχύσει τώρα;”.

Με την επιστολή του το ΕΕΘ απευθύνει έκκληση ώστε να διευκρινιστεί το ζήτημα “ώστε να διευκρινιστεί αυτό μας το ερώτημα που αφορά μέλη του Επιμελητηρίου μας και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ώστε να τηρηθούν με ακρίβεια τα νέα αυτά μέτρα”.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους