Διαπραγματεύσεις ΕΡΤ – ΕΥΕΔ για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών

Δεκ 10, 2018
Διαπραγματεύσεις ΕΡΤ – ΕΥΕΔ για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών
Στη λύση της σοβαρής εκκρεμότητας καταβολής των πνευματικών δικαιωμάτων στους δημιουργούς (που μέχρι πρότινος βρίσκονταν υπό την αμαρτωλή διαχείριση της ΑΕΠΙ

Διαπραγματεύσεις ΕΡΤ – ΕΥΕΔ για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών

τη λύση της σοβαρής εκκρεμότητας καταβολής των πνευματικών δικαιωμάτων στους δημιουργούς (που μέχρι πρότινος βρίσκονταν υπό την αμαρτωλή διαχείριση της ΑΕΠΙ και πλέον πέρασαν στην Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης) προχωρούν ΕΡΤ – ΕΥΕΔ.

Η ΕΡΤ αρνήθηκε, με απόφαση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, να υπογράψει σύμβαση με την ΑΕΠΙ για προφανείς λόγους προστασίας του δημοσίου χρήματος και τώρα ήρθε η ώρα για την απόδοση των οφειλόμενων στους δημιουργούς

για τα έτη 2017 και 2018.

Το ΔΣ της ΕΡΤ έχει ήδη λάβει την απόφαση για την έναρξη των σχετικών διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας που θα διασφαλίζει τα δικαιώματά τους. Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε και από το νέο ΔΣ της εταιρείας και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή των δημιουργών χωρίς μεσάζοντες.

Η ΕΡΤ έχει υπογράψει ήδη συμβάσεις με τους υπόλοιπους φορείς συλλογικής διαχείρισης. Συγκεκριμένα, με την «Αυτοδιαχείριση» για ένα έτος, από την 1η Ιανουαρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Ο τρόπος απόδοσης είναι ένα ποσό άπαξ, της τάξης των 50.000 ευρώ. Με τη «Διόνυσος» έχει υπογράψει για δύο χρόνια, ως το τέλος του 2019, πληρώνοντας με αμοιβολόγιο, έχοντας διαθέσει το 2017 ποσό 246.000 ευρώ. Με την «Αθηνά» υπέγραψε σύμβαση για δύο χρόνια, ως το τέλος του 2019, με δυνατότητα παράτασης για ένα έτος, αποδίδοντας με αμοιβολόγιο. Το 2017 είχε πληρώσει το ποσό των 209.000 ευρώ. Με την «GEA» έχει υπογράψει σύμβαση δύο ετών, ως το τέλος του 2019, έχοντας πληρώσει το 2017 για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις 40.000 ευρώ και για τις ραδιοφωνικές 45.000 ευρώ.

Εκκρεμεί η υπογραφή σύμβασης με τον «Ισοκράτη», για δύο έτη, ως το 2019. Το 2017 είχαν δοθεί 70.000 ευρώ. Επίσης υπάρχουν συμβάσεις με ανεξάρτητους δημιουργούς, με απόδοση ποσού 260.000 ευρώ για το 2017.

Με πληροφορίες από typologies.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους