Διακανονισμοί ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος ΔΕΗ μέσω ΠΑΣΚΕΔΙ – Άμεση αναστολή διακοπής ηλεκτροδότησης

15 Αυγούστου, 2019
Διακανονισμοί ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος ΔΕΗ μέσω ΠΑΣΚΕΔΙ - Άμεση αναστολή διακοπής ηλεκτροδότησης
Διακανονισμοί ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος ΔΕΗ διενεργούνται από την κυβέρνηση, με ταυτόχρονη αναστολή της διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω χρέους.

Διακανονισμοί ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος ΔΕΗ διενεργούνται από την κυβέρνηση, με ταυτόχρονη αναστολή της διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω χρέους. Σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης της ΔΕΗ, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να τακτοποιήσουν οφειλές προς τον Δημόσιο Οργανισμό ρεύματος, αλλά πάνω απ’ όλα, να πάρουν πίσω την ηλεκτροδότηση στα σπίτια τους ή τις επιχειρήσεις τους.

Διάσωση της ΔΕΗ

Με εντατικό ρυθμό και σε τρία επίπεδα θα κινηθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης για την διάσωση της ΔΕΗ. Το θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο της τριήμερης συζήτησης που διεξάγεται στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει ότι «θα κάνουμε ότι χρειαστεί για τη διάσωση της ΔΕΗ», να δεσμεύεται ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος και να προαναγγέλλει την ιδιωτικοποίηση των δικτύων και τελικώς αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.

Η εξειδίκευση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού αναμένεται να γίνουν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και θα περιλαμβάνουν άμεσες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας της ΔΕΗ και συγκεκριμένο πρόγραμμα για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που φθάνουν τα 2,7 δις ευρώ.

Στο βάθος… ιδιωτικοποιήσεις

Είναι προφανές ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των δικτύων, που στην παρούσα φάση φαίνεται ότι θα αφορά μόνο τον ΔΕΔΔΗΕ και όχι τον ΑΔΜΗΕ αφού η ιδιωτικοποίηση περαιτέρω ποσοστού του ΑΔΜΗΕ δεν θα φέρει πλέον έσοδα στη ΔΕΗ, θα χρειαστεί χρόνο για να προετοιμαστεί.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σε ό, τι αφορά την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως είναι γνωστό η ΔΕΗ ήδη έχει σχετική σύμβαση με την Qualco η οποία ανανεώθηκε μάλιστα την περασμένη Πέμπτη από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε σύμβαση διάρκειας 30 μήνες στο πλαίσιο της οποίας η αμοιβή της εταιρίας συναρτάται με τις οφειλές που αυτή θα ανακτήσει με τον στόχο εισπράξεων να έχει τεθεί στα 170 εκατ. ευρώ.

Η κοινοπραξία υπό την Qualco διαχειρίζεται ήδη χαρτοφυλάκιο ληξιπρόθεσμων χρεών της ΔΕΗ καθώς είχε κερδίσει τον πρώτο αντίστοιχο διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί τον Νοέμβριο του 2017. Έως σήμερα έχει εισφέρει στα ταμεία της ΔΕΗ ένα ποσό άνω των 300 εκατ. ευρώ σε μετρητά ενώ ταυτόχρονα έχει εξασφαλίσει διακανονισμούς της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ.

Έμφαση εξάλλου θα δοθεί και στους μεγαλοφειλέτες της ΔΕΗ, καθώς από τα 2,7 δις ευρώ τα 800 εκατ. οφειλών προέρχονται από 60.000 πολίτες και επιχειρήσεις.

Παράλληλα η ΔΕΗ προχωρεί στο πρόγραμμα τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών το οποίο αναμένεται να έχει συμφωνηθεί έως το τέλος Αυγούστου. Το πρόγραμμα αυτό θα αφορά οφειλές της τάξης του 1,5 δις ευρώ και η ΔΕΗ αναμένεται να εισπράξει άμεσα περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Σε ό, τι αφορά την ιδιωτικοποίηση των δικτύων θα πρέπει πρώτα να συσταθεί εταιρία στην οποία θα περιέλθει η ιδιοκτησία που σήμερα ανήκει στη ΔΕΗ ενώ η διαχείριση του δικτύου ανήκει στον ΔΕΔΔΗΕ. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός μίλησε για ιδιωτικοποίηση των δικτύων και όχι του ΔΕΔΔΗΕ.

ΕΥΝΟΪΚΟΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 

Ευνοϊκοί διακανονισμοί ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος, με ταυτόχρονη ΑΝΑΣΤΟΛΗ διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω χρέους για ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ και Επιχειρήσεις / Επαγγελματίες ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ (ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας σας) μέσω του ΠΑΣΚΕΔΙ. Πετύχετε τώρα τον διακανονισμό που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας, αποκτώντας πλήρη ηλεκτροδότηση στους χώρους σας.

Μήπως ο πάροχός σας απαιτεί ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ για να σας κάνει διακανονισμό και να μην σας κόψει το ρεύμα;

Η δικηγορική μας ομάδα έχει τις ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ λύσεις σε ΑΜΕΣΟ χρόνο για να τακτοποιήσετε τους λογαριασμούς ΔΕΗ και να πάρετε πίσω το ρεύμα σας! Παρέχονται προσιτές δικηγορικές αμοιβές για νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος.

Για δωρεάν αναλυτικές πληροφορίες: Τηλ. 211/412-4470, 698/722-4275 & 690/623-8661

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΚΕΔΙ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους