Με διαδικασίες «εξπρές» προχωρά η παραχώρηση αιγιαλών σε ιδιώτες

Μάι 16, 2020
Με διαδικασίες «εξπρές» προχωρά η παραχώρηση αιγιαλών σε ιδιώτες
Με διαδικασίες «εξπρές» θα προχωρούν οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη σήμερα.

Απλοποιούνται οι διαδικασίες για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας προχωρά η Κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν χθες ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, επιχείρησε τροποποιήσεις στη νομοθεσία για τον αιγιαλό και την παραλία, «στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας» στην ακτογραμμή εις βάρος της κοινοχρησίας της.

Μεταξύ αυτών σχεδίαζε ρύθμιση με την οποία ο δημόσιος παλαιός αιγιαλός θα μπορεί να παραχωρείται σε ιδιώτες και να οικοδομείται. Μετά, όμως, και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από αντιπολίτευση, φορείς, οργανώσεις και πολίτες, οι τροποποιήσεις αποσύρθηκαν και το σχέδιο έμεινε στα χαρτιά.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους