ΔΕΘ 2019: η ατζέντα Μητσοτάκη – Τι δείχνει για το μέλλον της Θεσσαλονίκης

Σεπ 2, 2019
ΔΕΘ 2019: η ατζέντα Μητσοτάκη - Τι δείχνει για το μέλλον της Θεσσαλονίκης
Το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένουμε την άφιξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ 7-15 Σεπτεμβρίου.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένουμε την άφιξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ 7-15 Σεπτεμβρίου. Παραδοσιακά ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει τα σχέδια που έχει η κυβέρνηση στην ατζέντα της για το μέλλον της χώρας αλλά και πιο συγκεκριμένα για το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Και επειδή τα θέματα της πόλης είναι πολλά και σοβαρά ελπίζουμε να πάρουμε απαντήσεις και δεσμεύσεις από τον πρωθυπουργό για την επίλυση των προβλημάτων στην κεντρική ομιλία των εγκαινίων της ΔΕΘ. Εξάλλου στην περσινή του ομιλία ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αναφερθεί εκτενώς στα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη.

Το πρώτο κρίσιμο ζήτημα αφορά τον ΟΑΣΘ, ένα πρόβλημα διαρκείας που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της πόλης και συνεχώς επιδεινώνεται. Μετά την τοποθέτηση της νέας διοίκησης, η κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει τους Θεσσαλονικείς για το παρόν και το μέλλον του ΟΑΣΘ, την αναβάθμιση της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών, ούτως ώστε να υπάρξει άμεσα βελτίωση στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών. Δυστυχώς ο ΟΑΣΘ είναι ο μόνος τρόπος δημόσιας μετακίνησης στην πόλη, αφού το μετρό έχει ακόμη άγνωστη ημερομηνία παράδοσης! Αυτό είναι και το δεύτερο ζήτημα που πρέπει να ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός. Τι πρόκειται να γίνει με τον σταθμό μετρό στη Βενιζέλου, ο οποίος καθυστερεί επικίνδυνα την ολοκλήρωση του έργου ενώ το μετρό κοντεύει να γίνει αστικός θρύλος! Πότε λοιπόν θα χαρούν οι Θεσσαλονικείς ποιοτική μετακίνηση στο κέντρο της πόλης;

Επίσης, εμείς ως σωματείο που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και νοιαζόμαστε για τα τοπικά προβλήματα, πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους δυο μεγάλους περιβαλλοντικούς πυλώνες της πόλης: τον Θερμαϊκό και το Σέιχ Σου. Τα προβλήματα εκεί είναι σημαντικά, ειδικά μετά την επέλαση του «φονικού» εντόμου που κατέστρεψε χιλιάδες δέντρα και έθεσε σε κίνδυνο τον «πνεύμονα» της Θεσσαλονίκης. 

Εξίσου σημαντικά ζητήματα που οφείλει να τοποθετηθεί η κυβέρνηση είναι η προοπτική αξιοποίησης των στρατοπέδων, η ανάπλαση της περιοχής της Τούμπας αλλά και η ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, για να καταφέρουμε επιτέλους να χαρούμε μια πιο όμορφη και «πράσινη» πόλη.

Η ΔΕΘ μας δίνει λοιπόν την ευκαιρία να πάρουμε τις απαντήσεις που θέλουμε, οι οποίες όμως ελπίζουμε να μη μείνουν στα λόγια αλλά να προχωρήσουν σύντομα σε πράξεις, μιας και η συμπρωτεύουσα είναι η καρδιά της Βόρειας Ελλάδας και πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών. 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους