Δέκα πράγματα που πρέπει να κάνει κάθε Αθηναίος στη Θεσσαλονίκη

28 Οκτωβρίου, 2019
Δέκα πράγματα που πρέπει να κάνει κάθε Αθηναίος στη Θεσσαλονίκη
Ποια είναι τα δέκα πράγματα που πρέπει να κάνει ο ΚΑΘΕ συνεπής ταξιδιώτης που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη:

Την τιμητική της έχει η Θεσσαλονίκη σήμερα 28 Οκτωβρίου λόγω της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης με αφορμή την εθνική επέτειο του ΟΧΙ. Αν συνυπολογίσουμε και τον καλοκαιρινό καιρό, η Θεσσαλονίκη γίνεται -για ακόμα μια φορά- ένας σούπερ προορισμός για διακοπές.

Για τους βορειοελλαδίτες, η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη είναι κάτι οικείο. Για τους Αθηναίους και -ευρύτερα- τους νοτιοελλαδίτες όμως υπάρχουν ορισμένα σημεία που αξίζουν ιδιαίτερης αναφορά! Ποια είναι τα δέκα πράγματα που πρέπει να κάνει ο ΚΑΘΕ συνεπής ταξιδιώτης που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη:

1. Να πάει βόλτα στην παραλία! Λογικά πρέπει και να καθίσει και σε ένα καφέ και θα μπει στον πειρασμό να παραγγείλει φραπέ, αν και δεν είναι πλέον στη μόδα, αλλά εδώ φραπέ πίνουν.

2. Θα κάνει «αστειάκι» για το μετρό, που όλο το φτιάχνουν, αλλά ποτέ δε γίνεται.

3. Θα πιάσει κουβέντα με τον γυρατζή για τον ορθό τρόπο παραγγελίας του πιτόγυρου και θα προσπαθήσει, μάταια, να επιχειρηματολογήσει για την χρήση του όρου «καλαμάκι». Θα ζητήσει να μη του βάλουν τζατζίκι και κόκκινο πιπέρι, λες και επρόκειτο να του βάλουν, και στο τέλος θα σιωπήσει με δέος όταν ο καλός επαγγελματίας του παρουσιάσει το σάντουιτς, τρία δωμάτια σαλοτραπεζαρία κουζίνα, που χρειάζονται δύο χέρια για να το κρατήσουν.

4. Θα επισκεφτεί τις ομπρέλες και θα βγάλει «ευφάνταστη» φωτογραφία, καθώς θα τεντώνεται να πιάσει μια από αυτές.

5. Θα πάει να φάει μπουγάτσα και θα ανταλλάξει κρυφά γελάκια με τους φίλους του, όταν ο μπουγατσατζής τον ρωτήσει τι να έχει μέσα.

6. Θα αγοράσει ένα, δύο, τρία, τέσσερα τσουρέκια. Φήμες λένε ότι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», σταμάτησαν επιβάτη για Αθήνα, που δεν κρατούσε σακούλες με τσουρέκια, γιατί τους φάνηκε ύποπτος. Ακόμα και η Ryanair, που κανονικά επιτρέπει, μες την καμπίνα, μόνο το σακίδιο της Barbie και μια οδοντόβουρτσα, ειδικά στις πτήσεις από Θεσσαλονίκη, επιτρέπει το σακίδιο της Barbie, μια οδοντόβουρτσα και όσα τσουρέκια μπορεί να κρατήσει το χέρι του επιβάτη.

7. Θα δηλώσει βέβαιος ότι «εσείς εδώ πάνω» έχετε πραγματικό κρύο και όχι σαν αυτό που κάνει στην Αθήνα.

8. Θα πιει ούζα και τσίπουρα, θα πάθει πλάκα με τους μεζέδες και όταν θα είναι στα χάι του, θα μιλήσει για «Με», «Σε», «Σαλλλονίκη» και «Μπάογκ», ρίχνοντας κλεφτές ματιές, φοβούμενος μην τον ακούει κανένας.

9. Θα βγει βόλτα στην Τσιμισκή και θα θαυμάσει τις Θεσσαλονικιές, με την εμφάνιση υπερπαραγωγή, να πηγαίνουν για χαλαρό καφεδάκι με τις φίλες τους. Θα γυρίσει σπίτι και θα διηγηθεί στους φίλους του «ντύνονται έτσι για να πάνε στην ΕΒΓΑ στη γωνία, σου λέω».

10. Θα ψάξει, αδίκως, να βρει γιατί την λένε πόλη «ερωτική» και θα μείνει με την χαρά στο χέρι.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους