Οι δέκα πλουσιότεροι μουσικοί καλλιτέχνες της δεκαετίας

23 Αυγούστου, 2020
Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία της λίστας του περιοδικού Forbes, στην κορυφή της οποίας είναι ο μεγιστάνας της hip-hop, Dr. Dre

Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τους δέκα πλουσιότερους μουσικούς καλλιτέχνες της δεκαετίας, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο μεγιστάνας της hip-hop, Dr. Dre, με περιουσία 950 εκατομμύρια δολάρια.
Όπως σημειώνει το Forbes, ο Dr. Dre δεν κυκλοφόρησε άλμπουμ από το 2015, δεν έχει κάνει περιοδεία από την αλλαγή της χιλιετίας και το τελευταίο κομμάτι του κυκλοφόρησε το 2009, όταν συνεργάστηκε για το “Crack a Bottle” του Eminem. Ωστόσο, ο υπερπαραγωγός της hip-hop εξακολουθεί να είναι στην κορυφή της λίστας αυτή τη δεκαετία με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, το μερίδιο 20% του Dre στη Beats αποκτήθηκε από την Apple το 2014 έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Άλλα αξιοσημείωτα ονόματα στον κατάλογο είναι η Τέιλορ Σουίφτ, στη δεύτερη θέση με 825 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενη από την Beyonce με 685 εκατομμύρια δολάρια. Και οι δύο τραγουδίστριες αποκόμισαν κέρδη από περιοδείες, άλμπουμ και συνεργασίες χορηγιών πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με πολύ γνωστά brands.
Η λίστα των δέκα πλουσιότερων μουσικών καλλιτεχνών της δεκαετίας:
1. Dr. Dre – 950 εκατομμύρια δολάρια
2. Taylor Swift – 825 εκατομμύρια δολάρια
3. Beyonce – 685 εκατομμύρια δολάρια
4. U2 – 675 εκατομμύρια δολάρια
5. Diddy – 605 εκατομμύρια δολάρια
6. Elton John – 565 εκατομμύρια δολάρια
7. Jay-Z – 560 εκατομμύρια δολάρια
8. Paul McCartney – 535 εκατομμύρια δολάρια
9. Katy Perry – 530 εκατομμύρια δολάρια
10. Lady Gaga – 500 εκατομμύρια δολάρια


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους