Δείπνο σε… φούσκα: είναι η νέα τάση της πανδημίας;

23 Νοεμβρίου, 2020
cafe-du-soleil

Δείπνο σε… φούσκα: είναι η νέα τάση της πανδημίας;

Τώρα που ο χειμώνας πλησιάζει και τα εστιατόρια θα πρέπει σιγά-σιγά να μεταφέρουν τον κόσμο στον εσωτερικό τους χώρο, τα πράγματα δυσκολεύουν, λόγω πανδημίας. Γι’ αυτό και επινοούν συνεχώς νέες ιδέες και λύσεις, με κύριο μέλημα την ασφάλεια όλων.

Μπορεί να μην γίνεται να ζήσουμε σε φούσκα, αλλά μάλλον γίνεται να φάμε, ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται να είναι μια νέα ιδέα απέναντι στην πίεση που δέχονται τα εστιατόρια για να παραμείνουν ανοιχτά και με ασφάλεια, εμπνέοντας τον κόσμο να καθίσει για φαγητό χωρίς άγχος.

Στην Upper West Side της Νέας Υόρκης, το Café du Soleil ανέλαβε δράση με μια πολύ δημιουργική ιδέα: δημιούργησε πλαστικές φούσκες, οι οποίες θα φιλοξενούν το γεύμα πελατών με ασφάλεια, ακόμη και στις πιο χαμηλές και εχθρικές θερμοκρασίες που έρχονται το επόμενο διάστημα.

Ο ιδιοκτήτης, μάλιστα του Café du Soleil, Alain Chevreux, αναφέρει ότι έχει τόσο θετικό feedback που όλες του οι κρατήσεις πλέον γίνονται αποκλειστικά για τις φούσκες.

Η αλήθεια είναι ότι το γεύμα σε μια φούσκα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να παραμείνουν στον εξωτερικό χώρο, στο κέντρο του Μανχάταν, παρά τις καιρικές συνθήκες, και να μην αισθάνονται την παραμικρή απειλή.

Οι πλαστικές αυτές φούσκες έχουν ύψος κάτι παραπάνω από 2 μέτρα και μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 6 επισκέπτες. Μέχρι στιγμής το γαλλικό εστιατόριο στο κέντρο της Νέας Υόρκης έχει εγκαταστήσει 18 πλαστικές φούσκες στο πεζοδρόμιο, που επιτρέπουν μέχρι και σε 80 επισκέπτες να φάνε έξω. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη είναι ιδανικές για βροχερό καιρό και θα παραμείνουν σε χρήση, όσο μπορούν να είναι άνετες με βάση την εξωτερική θερμοκρασία. Δυστυχώς, το υλικό τους δεν επιτρέπει κάποιο είδος θέρμανσης, που σημαίνει ότι δεν ενδείκνυνται για βαρυχειμωνιά, αλλά είναι σίγουρα ιδανικές για τις φθινοπωρινές και πιο δροσερές θερμοκρασίες. 

Όλοι οι εστιάτορες παγκοσμίως προσπαθούν να βρουν λύσεις, αφού οι περιορισμοί πλέον τους ωθούν στην απόγνωση. Πρόσφατη έρευνα από το NYC Hospitality Alliance έδειξε ότι σχεδόν το 90% των μπαρ και εστιατορίων της Νέας Υόρκης δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα κατά τον Αύγουστο, με πολλά να οδηγούνται στο λουκέτο. Σύμφωνα με την τοπική αναφορά του Σεπτεμβρίου, 32,109 εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα έκλεισαν στις 31 Αυγούστου,  εκ των οποίων το 61% των εστιατορίων θα κλείσει οριστικά.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ