Δαιδαλώδης εργατική νομοθεσία… σε βάρος των άνεργων

1 Ιουνίου, 2019
Δαιδαλώδης εργατική νομοθεσία… σε βάρος των άνεργων
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ρεπορτάζ, που είχε προβληθεί πριν από μερικά χρόνια είχε προβληθεί από το BBC, σχετικά με την ανεργία στη Γαλλία

Δαιδαλώδης εργατική νομοθεσία… σε βάρος των άνεργων

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ρεπορτάζ, που είχε προβληθεί πριν από μερικά χρόνια είχε προβληθεί από το BBC, σχετικά με την ανεργία στη Γαλλία, είχε αναδείξει ότι η βασική αιτία της μεγάλης ανεργίας στη χώρα αυτή (κοντά στο 10%) ήταν η πολύπλοκη και υπερπροστατευτική για τους εργαζόμενους εργατική νομοθεσία. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων του BBC, oι συνδικαλιστές και οι εκπρόσωποι της επιθεώρησης εργασίας αντέτειναν ότι σημασία για αυτούς είχε ο… άνθρωπος και όχι οι αριθμοί.

Στην πραγματικότητα, βεβαίως, οι αριθμοί αποδείκνυαν ότι το μόνο που δεν ενδιέφερε τους συνδικαλιστές και τους εκπροσώπους της γραφειοκρατίας του υπουργείου Εργασίας ήταν ο «άνθρωπος». 

Οι ασφυκτικές αυτές ρυθμίσεις ανάγκαζαν τις επιχειρήσεις να προχωρούν μόνο στις απολύτως αναγκαίες προσλήψεις, ενώ καταδίκαζαν χιλιάδες ανθρώπους σε μακροχρόνια ανεργία. Αυτά για τη Γαλλία, στην περίπτωση της Ελλάδας τα πράγματα είναι ακόμη πιο άσχημα.

Το σύνολο της εργατικής νομοθεσίας το 1976 αριθμούσε κατά προσέγγιση 108.000 λέξεις και παρετίθετο σε 660 σελίδες. Το 2019 οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας ξεπερνούν τις 500.000 λέξεις και τις 2.100 σελίδες. Συν τοις άλλοις, το 1976 το ποσοστό της ανεργίας ήταν 2,4% (ποσοστό στην ουσία πλήρους απασχόλησης), ενώ σήμερα αγγίζει το 18,5%. 

Από το 1976 μέχρι σήμερα χιλιάδες προστατευτικές διατάξεις για τους εργαζόμενους προστέθηκαν στην ελληνική εργατική νομοθεσία. Εκ πρώτης όψεως θα έλεγε κανείς ότι αυτές υπήρξαν θετικές γι’ αυτούς. Στην πραγματικότητα, όμως, οι επιπτώσεις τους ήταν εφιαλτικές τόσο για όσους υποτίθεται ότι προστάτευαν όσο και για την ελληνική οικονομία. Οι λόγοι είναι απλοί, διότι το αυστηρότατο και δαιδαλώδες εργασιακό πλαίσιο:

‒ Αποτρέπει τους εργοδότες να προσλαμβάνουν εύκολα προσωπικό και να αυξάνουν τις απολαβές των ήδη εργαζομένων, όταν γνωρίζουν πολύ καλά, αφενός, ότι το κόστος των απολύσεων είναι μεγάλο εξαιτίας των υπέρογκων αποζημιώσεων που προβλέπει η νομοθεσία και, αφετέρου, πως οτιδήποτε κι αν συμφωνήσουν με τους εργαζόμενους, ακόμα και στα πλαίσια μιας επιχειρησιακής σύμβασης, εάν οι όροι της συμφωνίας έρχονται σε αντίθεση με τους όρους μιας κλαδικής ή ομοιοεπαγγελματικής σύμβασης δεν θα ισχύει, καθώς θα υπερισχύουν οι τελευταίοι.

‒ Πλήττει κυρίως τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τις μικρομεσαίες δηλαδή επιχειρήσεις, οι οποίες δεν διαθέτουν την κατάλληλη οργάνωση και υποδομή αλλά ούτε και στρατιές λογιστών και δικηγόρων που θα τους επέτρεπαν να λειτουργούν σύμφωνα με τον κυκεώνα των εργατικών ρυθμίσεων. Η ασφυκτική εργατική νομοθεσία αποτελεί στην πράξη προστασία των μεγάλων επιχειρήσεων από τον ανταγωνισμό των μικρών.

Πηγή: Φιλελεύθερος 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους