Κλαμπ σάντουιτς

18 Δεκεμβρίου, 2020
clubakis

Συστατικά

Για το κοτόπουλο

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 350 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 2 κλ. ρίγανη
  • 5 κλ. θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Για το κλαμπ σάντουιτς

Μέθοδος Εκτέλεσης

Δείτε το βίντεο στη νοηματική εδώ.

 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Για το κοτόπουλο

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά.
  • Προσθέτουμε στο κοτόπουλο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και περιμένουμε να πάρουν χρώμα και οι δύο πλευρές. Aνακατεύουμε ελαφρά.
  • Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα-ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα κλαδάκια από τα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο).
  • Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο και το βούτυρο μέσα στο τηγάνι να κάψει.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπoυλο στο ταψάκι πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά, και το κόβουμε σε πλάγιες κάθετες φέτες πάχους 2 εκ.

Για το κλαμπ σάντουιτς

  • Καθαρίζουμε με χαρτί το τηγάνι που είχαμε βάλει το κοτόπουλο και βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε τις φέτες ψωμί στο τηγάνι ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Όταν είναι έτοιμες καθαρίζουμε πάλι το τηγάνι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά.
  • Βάζουμε το μπέικον και το ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό και από τις δύο πλευρές.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
  • Μόλις κάψει αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά μας, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη (τα αυγά θα γίνουν μόνα τους).

Για την συναρμολόγηση

  • Απλώνουμε λίγη μαγιονέζα στην επιφάνεια κάθε φέτας ψωμιού και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
  • Στην πρώτη φέτα ψωμιού προσθέτουμε: 1 φέτα τυρί και 1 φέτα ζαμπόν, 1 αυγό και 2 φέτες μπέικον.
  • Στη δεύτερη φέτα ψωμιού προσθέτουμε: 1 φέτα τυρί, 1 φέτα ζαμπόν, το κοτόπουλο, το μαρούλι,  την τομάτα, αλάτι και πιπέρι.
  • Τη δεύτερη φέτα ψωμιού την τοποθετούμε πάνω στην πρώτη φέτα ψωμιού, την τρίτη από πάνω, κι έχουμε έτοιμο το πρώτο μας club sandwich.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις άλλες 3 φέτες του τοστ έτσι ώστε να πάρουμε 2 κλαμπ σάντουιτς.
  • Τα κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι στα 4 έτσι ώστε να πάρουμε 4 τριγωνάκια.
  • Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ