Χαλυβουργία HellenicSteel: επανέρχεται μετά από 5 χρόνια

23 Ιουνίου, 2019
Χαλυβουργία HellenicSteel: επανέρχεται μετά από 5 χρόνια
Τον δρόμο για την μεταβίβαση της χαλυβουργίας «Hellenic Steel» στην αμερικανο-ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία «Jordan International Co»

Χαλυβουργία HellenicSteel: επανέρχεται μετά από 5 χρόνια

Τον δρόμο για την μεταβίβαση της χαλυβουργίας «Hellenic Steel» στην αμερικανο-ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία «Jordan International Co», ανοίγει η θετική απόφαση από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για την εξυγίανση της βορειοελλαδικής επιχείρησης χάλυβα, με βάση τον πτωχευτικό κώδικα και τα άρθρα 106β και 106δ.

Σύμφωνα με το businessplan του επενδυτή, προβλέπεταιη πρόσληψη σε πρώτη φάση 400 εργαζομένων, η υλοποίηση επενδύσεων 100 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας και η παραγωγή, τον πρώτο χρόνο, 350.000 τόνων χάλυβα.

Η Jordan International, μέσω της Hellenic SteelAcquisition Co, πρέπει να καταβάλει με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, 12 εκατ. ευρώ, ποσό που αντανακλά την αξία των στοιχείων του ενεργητικού που θα μεταβιβασθούν στη νέα εταιρεία. Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή των στοιχείων του μη μεταβιβαζόμενου παθητικού της. Επίσης προβλέπεται η ύπαρξη και επιπρόσθετου του “κυρίως τιμήματος” ποσού, ύψους 1 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί από τον επενδυτή στην εταιρεία, το αργότερο εντός έξι μηνών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Θετικό μήνυμα η επαναλειτουργίατης HellenicSteel

Η Hellenic Steel, ιδρύθηκε το 1963 και τέθηκε σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης τον Οκτώβριο του 2014, ενώ σήμερα ελέγχεται από την ιταλική ILVA CοmmercialeSrL σε ποσοστό 77,12%.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση στην επίλυση των θεμάτων που καθυστερούσαν την επαναλειτουργία της Hellenic Steel, εξέφρασε με σημερινή ανακοίνωση η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ). “Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις σημαντικές προσπάθειες του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος για την επαναλειτουργία της Hellenic Steel, μιας από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα της στήριξης της βιομηχανίας και της ανάπτυξης των επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΒΕ.

Με πληροφορίες από typosthes.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους