Αυστηροί Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς 2018 – 2019 – Τι προβλέπει η σχετική εγκύκλιος

16 Σεπτεμβρίου, 2018
Αυστηροί Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς 2018 – 2019 – Τι προβλέπει η σχετική εγκύκλιος
Η τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κύριους, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους των σχολείων και των βρεφικών, βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών περνά σε ακόμα πιο αυστηρές συνθήκες

Αυστηροί Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς 2018 – 2019 – Τι προβλέπει η σχετική εγκύκλιος

Η τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κύριους, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους των σχολείων και των βρεφικών, βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών περνά σε ακόμα πιο αυστηρές συνθήκες, όπως άλλωστε είναι και το σωστό, σύμφωνα με την Εγκύκλιο Υγειονομικών ελέγχων σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς 2018-2019.

Σκοπός των υγειονομικών ελέγχων, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε σχολεία ημερήσια και νυχτερινά, όλων των βαθμίδων και όλων των κατηγοριών, ιδιωτικών και δημόσιων και στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς–παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κύριους, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους των σχολείων και των βρεφικών, βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών.

Απόλυτοι έλεγχοι παντού!

Έμφαση δίνεται επίσης στην εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις διασφάλισης των συστημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης των απορριμμάτων, ούτως ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών και να προστατεύεται η Δημόσια Υγεία. Στο ίδιο πλαίσιο, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται ακόμα στα κυλικεία των σχολείων, στις καντίνες (σταθερές) και τους χώρους εστίασης εντός των σχολείων, προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων και παράλληλα να εξετάζεται αν τα προσφερόμενα είδη συμπίπτουν με τις σχετικές Υγειονομικές Διατάξεις.

Για τον καλύτερο έλεγχο της υγιεινής των προϊόντων που καταναλώνουν οι μαθητές, ενδείκνυνται υγειονομικοί έλεγχοι και στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, που λειτουργούν γύρω και σε μικρή απόσταση από τα σχολικά συγκροτήματα.

Όσον αφορά τα προγράμματα διανομής τροφίμων – γευμάτων στα σχολεία, τα οποία πραγματοποιούνται από φορείς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ή άλλων αρμόδιων Υπουργείων, αυτά πρέπει επίσης να συμβαδίζουν με τους κανόνες υγιεινής της σχετικής νομοθεσίας. Ο υπεύθυνος φορέας που υλοποιεί το εκάστοτε πρόγραμμα, οφείλει να ενημερώσει την Υπηρεσία μας σχετικά με τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθώς και τους προμηθευτές – παρασκευαστές των γευμάτων με τα πλήρη στοιχεία αυτών (επωνυμία, ταχυδρομική διεύθυνση επιχείρησης), ώστε στη συνέχεια να ενημερωθούν οι αρμόδιες οικείες Υγειονομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να προβούν σε τακτικούς και έκτακτους ελέγχους.

Από τη διεξαγωγή υγειονομικών ελέγχων δεν εξαιρούνται ούτε τα σχολικά λεωφορεία και γενικότερα τα λεωφορεία – μεταφορικά μέσα τα οποία μεταφέρουν μαθητές. Περιττό να αναφερθεί φυσικά η αυστηρή εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Διαρκείς έλεγχοι

Οι έλεγχοι δεν αφορούν μόνο την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά θα συνεχιστούν με τη μορφή περιοδικών ελέγχων θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους με πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας του σχολικού πληθυσμού.

Τα Υπουργεία στα οποία κοινοποιούνται τα αποτελέσματα των ελέγχων, οφείλουν να ενημερώνουν τους εποπτευόμενους από αυτούς φορείς και τα νομικά πρόσωπα με απώτερο στόχο τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνε διαρκώς online!

Κάντε like στο facebook, ή follow σε Instagram & twitter


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους