Αύξηση μισθών και επενδύσεις από τα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας

15 Ιανουαρίου, 2019
Αύξηση μισθών και επενδύσεις από τα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας
Νέες επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ προγραμματίζει να υλοποιήσει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, η οποία παράλληλα προχωρά σε αύξηση 20% των μισθών των εργαζομένων της

Αύξηση μισθών και επενδύσεις από τα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας

Νέες επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ προγραμματίζει να υλοποιήσει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, η οποία παράλληλα προχωρά σε αύξηση 20% των μισθών των εργαζομένων της.

Η αύξηση των μισθών αφορά όλους τους εργαζόμενους της αλυσίδας που προσελήφθησαν από το 2012 και μετά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή αγγίζει περίπου το 10% του προσωπικού της, το οποίο σήμερα αριθμεί 4.500 άτομα. 

Σε ό, τι αφορά τα επενδυτικά σχέδια της αλυσίδας προγραμματίζεται η δημιουργία 10 νέων καταστημάτων, 5 εκ των οποίων θα είναι ιδιόκτητα και μεγάλης επιφάνειας (υπερμάρκετ).

Μεταξύ των νέων σημείων που ετοιμάζει, συμπεριλαμβάνεται και ένα mall, το οποίο θα δημιουργηθεί σε νησί (σ.σ. ήδη έχει αγοραστεί το οικόπεδο). Το συγκεκριμένο σημείο θα έχει επιφάνεια 10.000 τ.μ. και θα φιλοξενεί 40 καταστήματα. Η λειτουργία του τοποθετείται για το 2020. 

Η αλυσίδα Γαλαξίας, της οποίας ο τζίρος φτάνει ετησίως το μισό δισ. ευρώ, έχει μηδενικό δανεισμό και ταμειακά διαθέσιμα άνω των 70 εκατ. ευρώ, εμφανίζεται ανοικτή σε εξαγορές, ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είναι αντικείμενο εξαγοράς και ότι η μόνη πρόταση που είχε φθάσει ως τα γραφεία της ήταν σε περασμένες δεκαετίες από το εξωτερικό.

Πρόσφατα βρέθηκε πολύ κοντά στην απόκτηση αλυσίδας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θεσσαλονικής, σχέδιο το οποίο δεν προχώρησε. Σήμερα το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται κυρίως στην Δυτική Ελλάδα όπου δεν έχει ισχυρή παρουσία. 

Τα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας δημιουργήθηκαν το 1971 από πέντε μετόχους και διατηρούν τον πολυμετοχικό της χαρακτήρα με 158 καταστήματα (από τα οποία τα 83 ιδιόκτητα) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σε οικονομικό επίπεδο ο τζίρος για το 2018 μειώθηκε κατά 6,8% κάτι που σύμφωνα με τη διοίκηση της οφείλεται στην επιστροφή στην κανονικότητα των δικτύων της Μαρινόπουλος και Βερόπουλος που πλέον έχουν ενταχθεί στους ομίλους Σκλαβενίτη και My Market αντίστοιχα. 

Με πληροφορίες από capital.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους