Κορωνοϊός-Εστίαση: Αύξηση του χώρου για τραπεζοκαθίσματα για να στηριχθεί η εστίαση

2 Μαΐου, 2020
Κορωνοϊός-Εστίαση: Αύξηση του χώρου για τραπεζοκαθίσματα για να στηριχθεί η εστίαση
Στη διευκόλυνση των επιχειρήσεων εστίασης, στοχεύει ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος. Σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, εξετάζεται να δοθεί περισσότερος χώρος για τραπεζοκαθίσματα.

Πρωτοβουλία για συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε, όπου είναι εφικτό, οι δήμοι να προχωρήσουν σε αύξηση του εξωτερικού χώρου που παραχωρούν σε καταστήματα εστίασης για τραπεζοκαθίσματα, με στόχο την αύξηση του αριθμού των πελατών που μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε επιχείρηση εστίασης, ανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ο υπουργός Εσωτερικών έθεσε το θέμα και αντιμετωπίζεται θετικά η προοπτική να παραχωρηθεί επιπλέον χώρος, όπου καθίσταται αυτό δυνατόν, με το που θα αρθούν τα μέτρα περιορισμού.

«Θα εξετάσουμε με την ΚΕΔΕ τη βέλτιστη λύση, για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες. Θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολυνθεί ο επαγγελματικός κόσμος», τόνισε στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι «στόχος τής κυβέρνησης είναι να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις, για να μείνουν όρθιες οι ίδιες αλλά και οι θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στην οικονομία γενικότερα και την ύφεση που δημιουργείται λόγω της κρίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι, με τα μέτρα που ανακοίνωσε προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών, είναι εφικτή η επιστροφή σε δυναμική ανάπτυξη από το επόμενο έτος. Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι «αν θέλει να είναι πραγματικά χρήσιμη, πρέπει να συμβάλλει με λογικές συνεννόησης και όχι επαναφοράς σε ένα λαϊκίστικό παρελθόν που δεν έχει νόημα».

Σε ό,τι αφορά την ‘Αδεια Ειδικού Σκοπού, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι παρατείνεται τουλάχιστον έως το τέλος Μαΐου για όσους έχουν παιδιά στο Δημοτικό, ενώ για εκείνους που έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο, η ‘Αδεια Ειδικού Σκοπού θα χρησιμοποιείται κατά τις ημέρες που τα παιδιά τους βρίσκονται στο σπίτι, καθώς θα γίνονται εκ περιτροπής τα μαθήματα.

Ο υπουργός διευκρίνισε, επίσης, ότι η μετακίνηση από και προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, θα επιτρέπεται μόνο για εργασία. Βέβαια αυτό που δεν διευκρίνισε ο υπουργός, όπως και κανένα άλλο στέλεχος της κυβέρνησης, είναι τι θα γίνει με τα καταστήματα που ΔΕΝ έχουν εξωτερικούς χώρους. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, χιλιάδες καταστήματα χωρίς εξωτερικό χώρο -και δεδομένων των περιορισμών στο εσωτερικό- αναμένεται να βρεθούν χωρίς τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν έναν ικανοποιητικό αριθμό πελάτες ώστε να είναι παραγωγικά. Αυτή η σκέψη, παρότι μοιάζει λογικό επόμενο της παρούσας κατάστασης, φαίνεται ότι αποσιωπάται από την κυβέρνηση, ενδεχομένως ως ένα δείγμα του πρόχειρου ή παντελώς ελλιπούς σχεδίου που έχει για τον κλάδο της Εστίασης. Ως ΠΑΣΚΚΕΔΙ αναμένουμε έναν παραγωγικό διάλογο με τις αρμόδιες αρχές, καθώς ο χρόνος για τις επιχειρήσεις του κλάδου δεν είναι σύμμαχος και πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να μετράμε λουκέτα σε μια νέα “πανδημία” χωρίς κανένα εμβόλιο για να τη σταματήσει…

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους