Αθώος ο «Mr Χωριάτικο» για την υπόθεση trafficking

9 Νοεμβρίου, 2018
Αθώος ο «Mr Χωριάτικο» για την υπόθεση trafficking
Απαλλάχθηκαν τελικά για τη δεύτερη υπόθεση trafficking οι είκοσι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο «Mr Χωριάτικο»

Αθώος ο «Mr Χωριάτικο» για την υπόθεση trafficking

Απαλλάχθηκαν τελικά για τη δεύτερη υπόθεση trafficking οι είκοσι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο «Mr Χωριάτικο», όπως είναι γνωστός ο επιχειρηματίας Άγγελος Γιαννακόπουλος.

Για την αθωωτική απόφαση σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η απουσία των τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών, που είχαν καταθέσει και τις αντίστοιχες μηνύσεις για όσα πέρασαν στα νυχτερινά κέντρα, που φέρονταν να ελέγχονταν από τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Η δίκη είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και έπειτα από πέντε συνεδριάσεις, ολοκληρώθηκε χθες 8/11 με την απαλλαγή των κατηγορουμένων από τις κατηγορίες για τη «διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα». Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν αποδείξεις που να συνδέουν τους κατηγορουμένους με εγκληματικές πράξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 αποκαλύφθηκε η πρώτη η υπόθεση trafficking, οδηγώντας σε συλλήψεις. Το βούλευμα που εκδόθηκε, περιείχε κακουργήματα που αποδίδονταν σε εγκληματική οργάνωση η οποία εξανάγκαζε τα θύματά της να εκδίδονται αντί 100-120 ευρώ τη φορά, από τα οποία οι ίδιες εισέπρατταν ελάχιστα καθώς τη μερίδα του λέοντος αποσπούσε το κύκλωμα.

Αργότερα σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία για τα ίδια εγκλήματα και με τους ίδιους εμπλεκόμενους. Η υπόθεση πήγε στον ανακριτή το 2010 και είναι αυτή που δικάστηκε σήμερα, απαλλάσσοντας τους κατηγορουμένους. Υπενθυμίζεται, ότι για το πρώτο σκέλος της υπόθεσης, η απόφαση ήταν καταδικαστική μόνο για τέσσερις (από τους 23) κατηγορουμένους, ανάμεσά στους οποίους ήταν και ο Άγγελος Γιαννακόπουλος, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών.

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους