Ο Αθανάσιος Ράντος, προσωρινός αντικαταστάτης στην ηγεσία του ΣτΕ

16 Ιανουαρίου, 2020
Ο Αθανάσιος Ράντος, προσωρινός αντικαταστάτης στην ηγεσία του ΣτΕ
Η επιλογή της Αικατερίνης Σακαλλεροπούλου ως υποψήφιας για την Προεδρία της Δημοκρατίας φέρνει άμεσες αλλαγές και στην ηγεσία του ΣτΕ - Προσωρινός αντικαταστάτης ο Αθανάσιος Ράντος.

Η επιλογή της Αικατερίνης Σακαλλεροπούλου ως υποψήφιας για την Προεδρία της Δημοκρατίας φέρνει άμεσες αλλαγές και στην ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με το προσωρινό αντικαταστάτη της μέχρι πρότινος προέδρου, τον σημερινό αντιπρόεδρο του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Αθανάσιο Ράντο. Κριτήριο επιλογής, βάση διαδικασιών, είναι τα χρόνια παλαιότητας στην υπηρεσία.

Από κει και πέρα, ο νέος ή η νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα επιλεγεί από το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Ποιος είναι ο Αθανάσιος Ράντος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1953. Έλαβε πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1976) με Άριστα καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών πάνω στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (1990) με μεγάλη διάκριση.

Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1978 και μεταξύ των σημαντικότερων θέσεων που έχει υπηρετήσει είναι οι εξής:

Εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας, 1979.

Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, 1984.

Σύμβουλος της Επικρατείας, 1996.

Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, 2009.

Ήδη, Πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Δικαστηρίου.

Προήδρευσε επί σειρά ετών του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας και του Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών ΔΕΠ ΑΕΙ. Προεδρεύων επί σειρά ετών του Συμβουλίου Συμμόρφωσης της Διοικήσεως στις δικαστικές αποφάσεις. Διετέλεσε για τρεις θητείες μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και προήδρευσε σε συνεδριάσεις του. Επίσης, υπήρξε μέλος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Δίδαξε επί 21 έτη στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο) καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Μελέτες και εισηγήσεις του σε επιστημονικά συνέδρια δημοσιεύθηκαν σε επιστημονικά περιοδικά.

Διετέλεσε πρόεδρος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών καθώς και μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής της Επετηρίδας Δικαίου Προσφύγων και Αλλοδαπών, που εκδίδεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, καθώς και άλλων επιστημονικών περιοδικών και σωματείων. Γνωρίζει Γαλλικά και Αγγλικά.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους