«Άστεγοι» οι Έλληνες λόγω… Airbnb!

3 Ιουνίου, 2019
«Άστεγοι» οι Έλληνες λόγω… Airbnb!
Σε ακραίο βαθμό έχει ξεφύγει η κατάσταση με το Airbnb και τις άλλες πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων. Χαρακτηριστικό ότι σήμερα υπάρχουν στην ιστοσελίδα «Χρυσή Ευκαιρία» μόνο 76 ακίνητα

 «Άστεγοι» οι Έλληνες λόγω… Airbnb!

Σε ακραίο βαθμό έχει ξεφύγει η κατάσταση με το Airbnb και τις άλλες πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων. Χαρακτηριστικό ότι σήμερα υπάρχουν στην ιστοσελίδα «Χρυσή Ευκαιρία» μόνο 76 ακίνητα προς ενοικίαση για μακροχρόνια μίσθωση (π.χ. για μια οικογένεια) στο Κουκάκι, σε σύγκριση με 660 διαμερίσματα που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση μέσω Airbnb!

Σύμφωνα με ανάλυση της Delfi Partners, που κινείται στην αγορά ακινήτων (και ακινήτων που συνδέονται με «κόκκινα» δάνεια), τον Ιανουάριο του 2016 η μέση τιμή πώλησnς ενός διαμερίσματος στο Κουκάκι ήταν 900 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (τ.μ.), το 2018 εκτοξεύθηκε στα 1.600 ευρώ ανά τ.μ., ενώ σήμερα το εύρος τιμών κινείται μεταξύ 1.530 ευρώ ανά τ.μ. και 3.784 ευρώ ανά τ.μ., με τη μέση τιμή στα 2.446 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για ένα παλαιό διαμέρισμα επιφάνειας μεταξύ 40 έωε 90 τ.μ.

Όσο για τις τιμές των ενοικίων, παρουσιάζουν αύξηση κατά 52% σε σύγκριση με το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία xns Delfi Partners, με τη μέση τιμή σήμερα να κινείται γύρω στα 10 ευρώ ανά τ.μ. ανά μήνα για μη επιπλωμένα διαμερίσματα.

Δηλαδή, ενώ η μέση τιμή για ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο κινείται κοντά στα 10 ευρώ ανά τ.μ. ανά μήνα (σε σύγκριση με τα 5 ευρώ ανά τ.μ. ανά μήνα το 2015), αν το ίδιο ακίνητο διατεθεί μέσω Airbnb, τα έσοδα εκτοξεύονται σε επίπεδα κοντά στα 25 ευρώ ανά τ.μ. ανά μήνα, όταν πριν από τέσσερα χρόνια βρίσκονταν κάτω από τα 15 ευρώ ανά τ.μ.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους