18 Απριλίου, 2024

Τουριστική αναγνώριση για την Ελλάδα από τη συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ

7 Νοεμβρίου, 2018
Τουριστική αναγνώριση για την Ελλάδα από τη συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ
Η Ελλάδα διαθέτει τέτοιο γεωγραφικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, που πολλές φορές προσελκύει διάσημους καλλιτέχνες για να τη διαφημίσουν χωρίς καν να προσπαθήσει.

Τουριστική αναγνώριση για την Ελλάδα από τη συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ

Η Ελλάδα διαθέτει τέτοιο γεωγραφικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, που πολλές φορές προσελκύει διάσημους καλλιτέχνες για να τη διαφημίσουν χωρίς καν να προσπαθήσει. Μια τέτοια περίπτωση υφαίνεται με τη διάσημη συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία, ως καλεσμένη του ΕΟΤ στην έκθεση WTM του Λονδίνου, εκδήλωσε τη διάθεσή της να συνεργαστεί με τις ελληνικές τουριστικές αρχές για τη μεταφορά των μυθιστορημάτων της που έχουν επίκεντρο την Ελλάδα, σε κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους που θα αναδεικνύουν μια διαφορετική εκδοχή της χώρας μας στους θεατές.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, η κα. Χίσλοπ αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΕΟΤ προκειμένου να προωθήσει τις ταινίες, οι οποίες θα έχουν γυρίσματα σε μοναστήρια και μικρά, άγνωστα χωριά της Ελλάδας.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη χρονιά και οι ταινίες θα είναι έτοιμες για προβολή στο 2020. Το τελικό επεισόδιο της πρόσφατης μεταφοράς του μυθιστορήματος «Το Νησί» παρακολούθησαν πάνω από το 75% των θεατών στην Ελλάδα!

Οι ταινίες αυτές θα ταξιδέψουν τους θεατές πέρα από την επιφάνεια και θα τους παρουσιάσουν μια άλλη πλευρά της Ελλάδας, μακριά από τα παραθαλάσσια θέρετρα, αφού όπως σχολίασε η ίδια η συγγραφέας «είναι κρίμα να επισκέπτεται κανείς την Ελλάδα και να βλέπει μόνο τις παραλίες της».

Συντριπτικά «πρωταγωνιστής» ο τουρισμός στην ελληνική οικονομία

Από την πλευρά της, η κα. Κουντουρά δήλωσε ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει καταφέρει ένα μικρό θαύμα για την ελληνική οικονομία, η οποία είχε ανάπτυξη 2,1% φέτος και αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω ανάπτυξη 2,5% το 2019, την υψηλότερη της τελευταίας 10ετίας.

Για την ακρίβεια, ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ της Ελλάδας, συμβάλλοντας με 35 δισ. ευρώ ετησίως στην ελληνική οικονομία. Οι δαπάνες του εισερχόμενου τουρισμού έφθασαν τα 17,1 δισ. ευρώ το 2018 και αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η τελευταία τετραετία, παρότι μέσα στην κρίση, ήταν πέρα από τις προσδοκίες όλων. Οι αφίξεις αυξήθηκαν 33% έναντι ου 2014 και το 2018 οι διεθνείς επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 32 εκατ., δηλαδή το στόχο του υπουργείου, ξεπερνώντας το φράγμα των 30 εκατ. του 2017. Δύο εκατ. αεροπορικές θέσεις και 26.000 ξενοδοχειακές κλίνες προσφέρονται στη χώρα το 2018.

Ένας από τους παράγοντες της τουριστικής άνθισης στην Ελλάδα είναι η επιμήκυνση της σεζόν, η οποία ξεκινά το Μάρτιο και συνεχίζεται μέχρι και το Νοέμβριο! 

Η άνοδος «καλεί» για μεγαλύτερες επενδύσεις

Η υπουργός ενθάρρυνε τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα και την Άνοιξη που ενδείκνυται για πεζοπορία και φυσικά τοπία, καθώς και ταξίδια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του χειμώνα. Στόχος, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, είναι να γίνει η Ελλάδα ένας προορισμός 365 ημερών.

Υπάρχουν μάλιστα σχέδια για αναβάθμιση της ποιότητας τετράστερων και πεντάστερων ξενοδοχείων στη χώρα ώστε να αυξηθεί η ελκυστικότητά της σε επικερδείς αγορές, όπως ο τουρισμός υγείας και οι διακοπές γκολφ, ενώ υπάρχει στόχος για περισσότερες κρουαζιέρες με την ανάπτυξη 6 νέων λιμανιών και μαρινών. Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος είναι επίσης η εισαγωγή περισσότερων δυναμικών πακέτων, με μεγαλύτερους αερομεταφορείς με προορισμό μικρότερα νησιά.

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ