Σκάνδαλο με νοθευμένο ελαιόλαδο! Έκαναν μέχρι και εξαγωγές!

23 Ιανουαρίου, 2019
Σκάνδαλο με νοθευμένο ελαιόλαδο! Έκαναν μέχρι και εξαγωγές!
Νέα στοιχεία προέκυψαν για την εγκληματική οργάνωση που διέθετε στην αγορά νοθευμένα λάδια παρουσιάζοντάς τα ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Σκάνδαλο με νοθευμένο ελαιόλαδο! Έκαναν μέχρι και εξαγωγές!

Νέα στοιχεία προέκυψαν για την εγκληματική οργάνωση που διέθετε στην αγορά νοθευμένα λάδια παρουσιάζοντάς τα ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, μετά την ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην Λάρισα εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δρούσε στον χώρο της νόθευσης των τροφίμων και συγκεκριμένα του ελαιόλαδου.

Οι αρχές δέσμευσαν περίπου είκοσι τόνους λιπαρής ύλης, ξένης προς το ελαιόλαδο, όπως επιβεβαιώθηκε και από αντίστοιχες δοκιμές που διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του κράτους.

Συγκεκριμένα δεσμεύτηκαν:

·       4.600 λίτρα λιπαρής ύλης σε υπάρχουσα δεξαμενή

·       10.380 λίτρα σε μεταλλικές συσκευασίες των 5 λίτρων φερόμενων ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο με την εμπορική επωνυμία «PAROS».

·       4.290 λίτρα σε μεταλλικές συσκευασίες των 5 λίτρων φερόμενων ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο με την εμπορική επωνυμία «Karpos».

Τα μέλη του κυκλώματος έβαζαν χρώμα στις δεξαμενές με το ηλιέλαιο, προκειμένου να μοιάζει στο χρώμα και στην όψη με ελαιόλαδο. Μάλιστα, έκαναν και εξαγωγές λαδιού. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως 24 Νοεμβρίου 2017, εξήγαγαν στη Γερμανία και από εκεί και σε πόλεις του Βελγίου και της Ολλανδίας, συνολική ποσότητα περίπου 100.000 λίτρων τεχνητά χρωματισμένου ηλιελαίου, ως εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, καταφέρνοντας έτσι να αποκομίσουν παράνομα κέρδη που ανέρχονται σε 200.000 ευρώ.

Από τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι η ανωτέρω εγκληματική οργάνωση έχει διακινήσει διάφορα «έλαια», που τα εμφάνιζε ως Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, με τις εξής εμπορικές επωνυμίες:

«PAROS»

«Karpos»

«Λιοτριβειό»

«Kriti»

«Elias drops»

«Ελαιώνας / Eleonas»

«CRETA drops»

Όπως τονίζει σε αντίστοιχες περιπτώσεις ο ΕΦΕΤ, καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν στη κατοχή τους τα παραπάνω εμφανιζόμενα ως Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, να ΜΗΝ τα καταναλώσουν.

Με πληροφορίες από athensmagazine.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ