Ποιες παροχές θέτουν ψηλότερα στις προτιμήσεις τους οι χρήστες του Airbnb;

1 Σεπτεμβρίου, 2018
Ποιες παροχές θέτουν ψηλότερα στις προτιμήσεις τους οι χρήστες του Airbnb;
Η διάσημη εφαρμογή Airbnb έφερε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο κινείται πλέον ο κλάδος της φιλοξενίας.

Ποιες παροχές θέτουν ψηλότερα στις προτιμήσεις τους οι χρήστες του Airbnb;

Η διάσημη εφαρμογή Airbnb έφερε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο κινείται πλέον ο κλάδος της φιλοξενίας. Πολλά χαρακτηριστικά όπως η ευκολία κράτησης, οι πολλές επιλογές και… οι χαμηλές τιμές έδωσαν προβάδισμα στα διαμερίσματα Airbnb σε σχέση με τα αυθεντικά καταλύματα. Ωστόσο, η επιλογή διαμερίσματος Airbnb έχει το ρίσκο της: μην αποτελώντας ένα κλασικό κατάλυμα φιλοξενίας ή μια ξενοδοχειακή μονάδα, πολλά απαιτούμενα και ανέσεις δεν είναι… σίγουρα για τον θαμώνα! Αυτά τα απαιτούμενα και οι ανέσεις, μάλιστα, αξιολογούνται από τους ταξιδιώτες υψηλότερα από το shopping, τη γαστρονομία, την τοποθεσία! 

Γι’ αυτό τον λόγο, η πλατφόρμα Airbnb πραγματοποίησε έρευνα τον Ιούλιο 2018 σε δείγμα 8.629 ατόμων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Κίνα, το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Αργεντινή και την Ιταλία μέσω της εταιρίας Pollfish, προκειμένου να διαπιστώσει ποια ζητούμενα είναι κορυφαία για τους χρήστες της.

Έτσι, οι δημοφιλέστερες ευκολίες που καταγράφουν τις περισσότερες αναζητήσεις από ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο στην πλατφόρμα, είναι:

1. Πισίνα

Η πολυτέλεια μιας πισίνας μέσα από το εύρος επιλογής σπιτιών και βιλών στο Airbnb είναι προσιτή και επιθυμητή σε πολύ μεγάλο βαθμό από τους χρήστες.

2. Κουζίνα

Μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα σε σπίτι Airbnb δείχνει να παραμένει προτεραιότητα για τους επισκέπτες.

3. Δωρεάν πάρκινγκ

Οι ταξιδιώτες χρειάζονται θέση πάρκινγκ για το όχημα με το οποίο ταξιδεύουν. Από τα 5 εκατ. σπίτια που προωθούνται στην Airbnb, ωστόσο, τα 3 εκατ. διαθέτουν πάρκινγκ…

4. Φιλικά προς τα κατοικίδια

Σύμφωνα με την έρευνα της Airbnb στις ΗΠΑ, το 31% των μοναχικών ταξιδιωτών δίνουν έμφαση στις εγκαταστάσεις που είναι φιλικές προς τα κατοικίδια έναντι 23% των παντρεμένων. Η πλατφόρμα διαθέτει αυτή τη στιγμή πάνω από 1 εκατ. σπίτια σε όλο τον κόσμο φιλικά προς τα κατοικίδια.

5. Κλιματισμός

Ο κλιματισμός είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία διαμονής. Ωστόσο, δεν είναι αυτονόητο ότι υπάρχει σε κάθε σπίτι…

6. Ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο Wifi

Το WiFi είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλους τους σύγχρονους ταξιδιώτες! 

7. Πλυντήριο

Είναι σημαντικότερο από το στεγνωτήριο, ειδικά για τους ταξιδιώτες με παιδιά ή όταν απαιτείται συχνή αλλαγή ρούχων.

8. Τζακούζι

Η αίσθηση πολυτέλειας που προσφέρει το τζακούζι είναι ένα ακόμα ζητούμενο, καθώς θεωρείται μια πιο ακριβή παροχή σε κανονικό ξενοδοχείο. 

9. Τηλεόραση

Θεωρείται σημαντικό στοιχείο της διαμονής, ενώ πολλοί χρήστες του Airbnb αναζητούν ιδιαίτερα το home cinema με καλό ήχο.

10. Θέρμανση

Οι αμερικανοί ταξιδιώτες αναφέρουν ότι η άνεση είναι το σημαντικότερο στοιχείο στη διαμονή, και η θέρμανση απαιτείται όταν ο καιρός είναι κρύος.

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ