Πέθανε ο Κώστας Βουτσάς

26 Φεβρουαρίου, 2020
Πέθανε ο Κώστας Βουτσάς
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Αττικόν.

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Αττικόν. Ο άνθρωπος που σκόρπισε δεκαετίες γέλιου στους Έλληνες μέσα από τις ταινίες αλλά και τη θεατρική του παρουσία εισήχθη στο νοσοκομείο στις 7 Φεβρουαρίου με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία.

Οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου υποστηρίχθηκε μηχανικά η αναπνοή του. Τελικώς, όμως, ο «αιώνιος έφηβος» Κώστας Βουτσάς δεν τα κατάφερε, καταλήγοντας σήμερα τα ξημερώματα.

Στο επίσημο ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Αττικόν» αναφέρεται πως την 24η Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε σημαντική επιδείνωση της υγείας του, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο Κώστας Βουτσάς έγραψε ιστορία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, χαρίζοντας άφθονο γέλιο με τις μοναδικές ερμηνείες του. Ποιος, άλλωστε, δεν θυμάται τις ατάκες «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;», «Κάτιναα σαλαμάκι» ή και το «φστ μπόινγκ». Λάτρης της ζωής αλλά και του ωραίου φύλου, ο Κώστας Βουτσάς υπηρέτησε επί δεκαετίες τον κινηματογράφο και το θέατρο. Η συνταξιοδότηση ήταν για αυτόν… άγνωστη λέξη και δεν κατέβηκε ποτέ από το «σανίδι». Μέχρι και μερικές ημέρες πριν από τη νοσηλεία του εμφανιζόταν στο θέατρο Broadway, καθώς συμμετείχε στην παιδική θεατρική παράσταση «Σταχτοπούτα» του Σαρλ Περώ.

Πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπως «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Η χαρτοπαίχτρα», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Νύχτα γάμου», χαρίζοντας στους θεατές αλησμόνητες ατάκες, ενώ σημαντική ήταν και η πορεία του στη θεατρική σκηνή στην οποία έπαιζε και τη φετινή σεζόν.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε σε κοινωνικά δίκτυα πως μαζί με τον Κώστα Βουτσά «δύει μια ολόκληρη εποχή αθωότητας», τονίζοντας παράλληλα πως η αισιοδοξία του και το «αγνό του χαμόγελο θα μας συνοδεύουν πάντα». Τη βαθιά της θλίψη εξέφρασε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. «Μοιραζόμαστε μαζί με όλους τους Έλληνες τη βαθιά θλίψη για την απώλεια του Κώστα Βουτσά. Δεν ήταν μόνο πρωταγωνιστής του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ήταν ένας από τους πιο εργατικούς ανθρώπους στον χώρο του θεάματος», αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συλλυπητήριο μήνυμά της. Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, που έχει συνεργαστεί πολλάκις με τον Κώστα Βουτσά, είπε: «Η Ελλάδα έχασε το γέλιο της». «Δεν μπορούσα να το φανταστώ ποτέ ότι ο Κώστας θα φύγει. Και τώρα δεν μπορώ να το πιστέψω, περιμένω να είναι μία λάθος είδηση» είπε με τη σειρά του, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής.

Ποιος ήταν ο Κώστας Βουτσάς 

O αγαπημένος ηθοποιός, παιδί προσφυγικής οικογένειας με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης, γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το επίθετο της οικογενείας ήταν Σαββόπουλος, ωστόσο επικράτησε το «Βουτσάς» από τον παππού του ηθοποιού, ο οποίος έφτιαχνε βαρέλια τα οποία παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά». Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε μπουλούκια. Συμμετείχε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, και έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς. Ξεχώρισε με τη σπιρτάδα και το χιούμορ του, ενώ οι ατάκες των ρόλων που υποδύθηκε έχουν μείνει αλησμόνητες. Υπήρξε, όμως, και ένας στοργικός «πατέρας», ένας μέντορας, για νεότερους ηθοποιούς, τους οποίους «αγκάλιασε» με αγάπη.

Από τον πρώτο του γάμο ο ηθοποιός απέκτησε και την κόρη του, Σάντρα. Ακολούθησαν δύο ακόμη γάμοι, με τη Θεανώ Παπασπύρου, με την οποία απέκτησε δύο ακόμη κόρες -τη Θεοδώρα και τη Νικολέτα- και την ηθοποιό Εύη Καραγιάννη. Το 2015 ο Κώστας Βουτσάς γνώρισε και ερωτεύτηκε την επίσης ηθοποιό Αλίκη Κατσαβού και το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2016. Μόλις λίγους μήνες αργότερα υποδέχτηκαν τον μικρό Φοίβο, το μικρότερο παιδί του ηθοποιού.

 

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ