Παραίτηση Σταματούδη από τον ΟΠΙ: κατηγορεί τον ΟΠΙ επιβεβαιώνοντας ΑΚΡΙΒΩΣ τις αποκαλύψεις ΠΑΣΚΚΕΔΙ

20 Οκτωβρίου, 2018
Παραίτηση Σταματούδη από τον ΟΠΙ: κατηγορεί τον ΟΠΙ επιβεβαιώνοντας ΑΚΡΙΒΩΣ τις αποκαλύψεις ΠΑΣΚΚΕΔΙ
Σε μια παραίτηση που σημαίνει πολλά προχώρησε η πρώην, πλέον, διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), Ειρήνη Σταματούδη.

Παραίτηση Σταματούδη από τον ΟΠΙ: κατηγορεί τον ΟΠΙ επιβεβαιώνοντας ΑΚΡΙΒΩΣ τις αποκαλύψεις ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Σε μια παραίτηση που σημαίνει πολλά προχώρησε η πρώην, πλέον, διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), Ειρήνη Σταματούδη. Με δική της επιστολή παραίτησης που έστειλε στην υπουργό Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «Αδυνατώ να παραμείνω σε μια θέση στην οποία δεν υπάρχει πλέον τρόπος να ασκήσω τις κατά τον νόμο προβλεπόμενες αρμοδιότητές μου εξαιτίας του ανελέητου πολέμου εκ μέρους του προέδρου κ. Αντωνιάδη και του Δ.Σ. του ΟΠΙ»… Μάλιστα!

Επιστολή παραίτησης Σταματούδη: ξαφνικά ο ΟΠΙ… δεν τηρεί τα καθήκοντά του (σιγά το νέο!)

Στην επιστολή παραίτησης, μεταξύ άλλων, αναφέρεται αναλυτικά στους λόγους που οδηγούν στην παραίτησή της. Σε εκείνο που δεν αναφέρεται, ωστόσο, είναι ότι όλοι αυτοί οι λόγοι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ οι αιτίες που το ΠΑΣΚΚΕΔΙ έχει ασκήσει ασφυκτική πίεση στον ΟΠΙ για τον… ρόλο «φάντασμα» που είχε, κάνοντάς τα πλακάκια με την ΑΕΠΙ και τους υπόλοιπους Οργανισμούς.  Σημειώνουμε ότι τα σημεία και τέρατα που όλοι γνωρίζουμε ότι έγιναν στην άλλοτε ΑΕΠΙ, οφείλονται και στο γεγονός ότι, μέχρι να τον αναγκάσει επί της Υπουργίας του ο Νίκος Ξυδάκης, επί 20 χρόνια ο ΟΠΙ ποτέ δεν πραγματοποίησε κανέναν έλεγχο στην άλλοτε ΑΕΠΙ, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες της να αλωνίζουν ανενόχλητοι.

Δείγμα της… δουλειάς του ΟΠΙ εδώ. Όχι, δεν έχουμε κάνει λάθος, το έγγραφο είναι κενό. Πρόκειται για εκτύπωση από το website του ΟΠΙ όπως δημιουργήθηκε το 2013, και συγκεκριμένα της σελίδας με τον τίτλο «ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΟΣΔ» που δεν περιέχει απολύτως τίποτα – και παραμένει έτσι μέχρι και τη στιγμή που γράφουμε αυτές εδώ τις γραμμές!

Όπως αναφέρει στην επιστολή-παραίτηση η κα Σταματούδη, μισθολογικές απολαβές, οικονομικές ατασθαλίες, παρατυπίες όπως η μη κατάθεση εγγράφου της ελεγκτικής εταιρείας Ernst & Young στον εισαγγελέα που σχετίζεται με το σκάνδαλο ΑΕΠΙ, η ανύπαρκτη εποπτεία της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης (ΕΥΕΔ) ήταν από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην παραίτησή της. Φυσικά αυτοί οι λόγοι δεν προέκυψαν… χθες, αλλά είναι γνωστοί εδώ και καιρό, όπως άλλωστε προκύπτει από τις ενέργειες του ΠΑΣΚΚΕΔΙ στην προσπάθειά του να ξεσκεπάσει τον αληθινό και ύποπτο ρόλο του ΟΠΙ.

Α, τώρα ο ΟΠΙ είναι ελεγχόμενος και ελεγκτής η κα Σταματούδη;

Αυτό γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο με την αναφορά της κας Σταματούδη στην «παράλογη κατάσταση όπου ο ελεγχόμενος ταυτίζεται με τον ελεγκτή και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΥΕΔ (που συλλέγει πνευματικά δικαιώματα) είναι ταυτοχρόνως και μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΙ (που εποπτεύει τους φορείς που συλλέγουν πνευματικά δικαιώματα), και δεν αφήνουν τις υπηρεσίες του ΟΠΙ να ελέγξουν την ΕΥΕΔ»… όταν το ΠΑΣΚΚΕΔΙ προειδοποιούσε ότι «έχουμε ήδη αναθέσει στο Νομικό μας Τμήμα να προσβάλει στο ΣτΕ την Υπουργική Απόφαση σύστασης της ΕΥΕΔ, και μέσω αυτής το Νόμο με τον οποίο ο ΟΠΙ από ελεγκτής έγινε ταυτόχρονα και έμπορος – ΑΟΔ, δηλαδή ανταγωνιστής των ΟΣΔ και ΑΟΔ που οφείλει να ελέγχει και επίδοξος δυνάστης των χρηστών».

Πλέον ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ η κα Σταματούδη δείχνει ότι προσπαθεί μέσα από αυτή την παραίτηση να προλάβει τα χειρότερα… Ξαφνικά τονίζει την ανάγκη ο ΟΠΙ να διαχωρίσει τους ρόλους του, εφόσον δεν μπορεί να ασκεί και συλλογική διαχείριση και εποπτεία, ούτε να έχει ρόλο ανταγωνιστή σε μία αγορά, τους παίκτες της οποίας καλείται να εποπτεύσει, ωστόσο, όταν το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στηλίτευε όλα αυτά ακριβώς, ο ΟΠΙ προτίμησε, αντί να παρέμβει σε όλα τα παραπάνω κακώς κείμενα, να επιτεθεί με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ… Η παραίτηση αυτή όμως όχι απλώς δικαιώνει τον αγώνα του Σωματείου, αλλά ουσιαστικά είναι και μια παραδοχή για όλα όσα κατηγορεί τον ΟΠΙ σε αυτή τη μεγάλη αντιδικία

Τελικό «χτύπημα»: Επιστολή ΠΑΣΚΚΕΔΙ σε Υπουργό Πολιτισμού

Η επιστολή του ΠΑΣΚΚΕΔΙ στις 2 Οκτωβρίου προς το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, με κοινοποίηση σε ΟΠΙ και GEA, ήταν η τελική ενέργεια του Σωματείου, πριν από την παραίτηση Σταματούδη. Στην επιστολή αυτή, το ΠΑΣΚΚΕΔΙ ζητούσε από την κα Υπουργό να δώσει μια τελική απάντηση στην ερώτηση αν οι επιχειρήσεις-μέλη του ΠΑΣΚΚΕΔΙ καλύπτονται πλήρως με νόμιμες άδειες για την αναπαραγωγή μουσικής ή αν οφείλουν Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα σε άλλον Οργανισμό, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, όπως ΕΥΕΔ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ, PRS και GEA. Η παραίτηση Σταματούδη έρχεται να δώσει προκαταρκτικά την απάντηση στο ερώτημα…

Και κάπως έτσι αρκετοί «περίεργοι» υπάλληλοι των Οργανισμών καλό θα είναι να σταματήσουν να εκβιάζουν ή να τρομοκρατούν τις επιχειρήσεις μέλη του ΠΑΣΚΚΕΔΙ… Αν δεν έβαλαν μυαλό ούτε τώρα και δεν κατάλαβαν ότι το Σωματείο μας τάσσεται υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας και σε αυτόν τον αγώνα, όποιος προσπαθεί να μπει εμπόδιο, εφαρμόζοντας ύπουλες τακτικές, θα φάει τα μούτρα του, τότε δεν μπορούμε να σκεφτούμε τι άλλο ακόμα πρέπει να γίνει… Σε κάθε περίπτωση, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους…! 

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ