2310 932420 - 932473 - 932481 paskedi@paskedi.gr

Επικαιρότητα

Οι έλεγχοι για Πνευματικά Δικαιώματα περνούν στα «χέρια» και του ΣΔΟΕ – Πιο αναγκαία από ποτέ η λύση του ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Example blog post alt

Οι έλεγχοι για Πνευματικά Δικαιώματα περνούν στα «χέρια» και του ΣΔΟΕ – Πιο αναγκαία από ποτέ η λύση του ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Σημαντικός ο αριθμός ελέγχων στο πλαίσιο αντιμετώπισης του παραεμπορίου. Κατασχέσεις και καταστροφές απομιμητικών προϊόντων. Παραβάσεις σε αδήλωτη εργασία και στο πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

ΚΑΙ ο έλεγχος για τα πνευματικά δικαιώματα προστέθηκε στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ, σε μια κίνηση που δείχνει τις σοβαρές προθέσεις του κράτους να ασκήσει πίεση στους καταστηματάρχες για να πληρώνουν τα «χαράτσια» τους απέναντι στους οργανισμούς…

Η γενικότερη στόχευση το κράτους να αυξήσει τους ελέγχους και να μοιράσει πρόστιμα έγινε ήδη φανερή με την πρόσφατη στελέχωση της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Μακεδονίας με σημαντικό αριθμό νέων υπαλλήλων, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού δράσεών της. 

Παρότι αυτή η αυξανόμενη ένταση μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική για την αντιμετώπιση του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, δεν παύει να επιβαρύνει το σκηνικό ΚΑΙ για τους σωστούς επιχειρηματίες, οι οποίοι αναζητούν διαρκώς λύσεις για να τα φέρουν εις πέρας!

Ήδη, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Μακεδονίας προχώρησαν σε σημαντικό αριθμό ελέγχων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κυρίως στην αγορά «Καπάνι» αλλά και σε επιχειρήσεις στην Κέρκυρα, οι οποίες έχουν ως κύριο αντικείμενό τους την εμπορία ενδυμάτων. 

Από τους ελέγχους κατέσχεσαν και κατέστρεψαν – άμεσα – εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα (ενδύματα, τσάντες κ.α.) τα οποία έφεραν σήματα γνωστών και επώνυμων εταιρειών. Σχηματίστηκαν πέντε (5) επιμέρους δικογραφίες και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Ως προς την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, ολοκλήρωσαν 49 ελέγχους, από τους οποίους προέκυψαν 30 παραβάτες και διαπιστώθηκαν συνολικά 121 παραβάσεις.

ΚΑΙ τα πνευματικά δικαιώματα στον έλεγχο του ΣΔΟΕ!

Εκεί που όμως αρχίζει να εντείνεται το βάρος που καλούνται να σηκώσουν στους «ώμους» τους οι επιχειρήσεις εστίασης, είναι ο έλεγχος στο πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, όπου ήδη προέκυψαν δεκάδες παραβάσεις. Πολλές επιχειρήσεις αναμένεται να βρεθούν εκτεθειμένες μέσα από αυτή την οργανωμένη εξάπλωση των ελέγχων, πιέζοντας τους καταστηματάρχες ουσιαστικά να πληρώσουν έναν μεγάλο αριθμό χρηματικών ποσών που αναλογούν σύμφωνα με τα καθιερωμένα από τις κρατικές αρχές.

Η λύση ΠΑΣΚΚΕΔΙ!

Ο πιο αποτελεσματικός, ευέλικτος, οικονομικός και… σίγουρος τρόπος για να σταματήσει οριστικά να σας απασχολεί το ζήτημα των πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων, είναι η εγγραφή στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ!

Η συνεργασία του Σωματείου με τον βρετανικό «κολοσσό» διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, Soundreef, φέρνει σε κάθε κατάστημα εστίασης ένα τεράστιο ρεπερτόριο με ξένα και ελληνικά κομμάτια που φέρουν όλες τις νόμιμες άδειας χρησιμοποίησης! Με άλλα λόγια, απαλλάσσεστε εντελώς τόσο από το βάρος της πληρωμής των μεγάλων ποσών που ζητούνται σχετικά από το κράτος, όσο και από τον φόβο πιθανών ελέγχων και… τσουχτερών προστίμων!

Επικοινωνήστε σήμερα με το ΠΑΣΚΚΕΔΙ & ολοκληρώστε άμεσα την εγγραφή της επιχείρησής σας!

ΤΗΛ: 2310 932420 - 932473 - 932481  

E-mail: paskedi@paskedi.gr

Διεύθυνση: Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος - 546 45 Θεσσαλονίκη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης
Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!
Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση
Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή
Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ
Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.
;