Ναυαγοσώστες σε παραλίες της Θεσσαλονίκης (αν και πρώτα έπρεπε να αφαιρεθούν οι Γαλάζιες Σημαίες)!

20 Αυγούστου, 2018
Ναυαγοσώστες σε παραλίες της Θεσσαλονίκης (αν και πρώτα έπρεπε να αφαιρεθούν οι Γαλάζιες Σημαίες)!
Επιτέλους, τοποθετήθηκαν ναυαγοσώστες σε παραλίες της Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα είχε χρειαστεί να αφαιρεθούν οι Γαλάζιες Σημαίες

Ναυαγοσώστες σε παραλίες της Θεσσαλονίκης (αν και πρώτα έπρεπε να αφαιρεθούν οι Γαλάζιες Σημαίες)!

Κάλλιο αργά, παρά αργότερα, που λέει και ο θυμόσοφος λαός! Επιτέλους, τοποθετήθηκαν ναυαγοσώστες σε παραλίες της Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα είχε χρειαστεί να αφαιρεθούν οι Γαλάζιες Σημαίες, επειδή ακριβώς δεν είχαν ναυαγοσώστες νωρίτερα!

Το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία», αφαίρεσε από 38 παραλίες της Ελλάδας το βραβείο «Γαλάζια Σημαία». Μεταξύ των παραλιών που «έχασαν» την Γαλάζια Σημαία, είναι οι Νέοι Επιβάτες και ο Ποταμός που βρίσκονται στον Νομό Θεσσαλονίκης και στις οποίες βρίσκεται όλο το καλοκαίρι πληθώρα κόσμου με οικογένειες και μικρά παιδιά… 

«Προς διευκρίνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αφαιρέθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες από τις παραλίες των Ν. Επιβατών και του Ποταμού Επανομής, οφείλει αρχικά να γίνει σαφές, ότι ο λόγος που οδήγησε στην απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά στην αδυναμία ναυαγοσωστικής κάλυψης. Μιας κάλυψης προαπαιτούμενη για παραλίες χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες και μιας αδυναμίας που προέκυψε παρά τις συντονισμένες και έγκαιρες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και αποκαλύπτεται ξεκάθαρα από το ιστορικό. Τονίζεται πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται καθαρότητας των νερών κολύμβησης, τα οποία εξακολουθούν να αξιολογούνται ως άριστης ποιότητας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμος Θερμαϊκού.

Άμεση κινητοποίηση με τοποθέτηση ναυαγοσωστών

Ωστόσο, είχαν αφαιρεθεί οι Γαλάζιες Σημαίες από τις δυο ακτές, η ανάδοχη εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, μετά τις τρεις άγονες διαγωνιστικές διαδικασίες οι οποίες διεξήχθησαν, έχει ήδη από την Τετάρτη 1 Αυγούστου αναλάβει τα καθήκοντά της, εξοπλίζοντας τις πέντε (5) χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου με ναυαγοσώστες.

Οι παραλίες, οι οποίες βρίσκονται υπό την επίβλεψη επαγγελματιών ναυαγοσωστών, είναι οι:

• Ποταμός στην Επανομή

• Ν. Επιβατών

• «Θέρος» Περαίας

• Πρώην Κοχύλι Περαίας

• «ΑΚΤΙΟΝ» Αγίας Τριάδας

Η εγκατάσταση του ναυαγοσωστικού προσωπικού με τις πιστοποιημένες γνώσεις του και την εκπαίδευσή του, όπως αρμόζει σε κάθε σύγχρονο κράτος, έρχεται να διασφαλίσει την απαραίτητη προστασία των λουόμενων, που απολαμβάνουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια στις ακτές του Δήμου, προσφέροντάς τους αίσθημα προστασίας και ασφάλειας.

Η παρουσία των ναυαγοσωστών στις παραλίες διαρκεί από το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα. Οι ναυαγοσώστες θα παραμείνουν ενεργοί μέχρι και τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2018.

Οι υψηλές τουριστικές απαιτήσεις σε όλα τα σημεία της Ελλάδας επιβάλλουν πάνω απ’ όλα την ασφάλεια των τουριστών. Δεν είναι δυνατό, εξάλλου, σε ένα σύγχρονο κράτος να απουσιάζει η ναυαγοσωστική ασφάλεια από καμία παραλία, ρισκάροντας για κάποιο απρόοπτο γεγονός… 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ