17 Απριλίου, 2024

Μην επαναπαύεστε!!! Καλυφθείτε μουσικά, γιατί θα το πληρώσετε ακριβά!

10 Απριλίου, 2018
Μην επαναπαύεστε!!! Καλυφθείτε μουσικά, γιατί θα το πληρώσετε ακριβά!
Ο πόλεμος μεταξύ των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας πλέον και των περισσότερο γνωστών Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης καλά κρατεί.

Μην επαναπαύεστε!!! Καλυφθείτε μουσικά, γιατί θα το πληρώσετε ακριβά!

Ο πόλεμος μεταξύ των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας πλέον και των περισσότερο γνωστών Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης καλά κρατεί. Και μάλιστα οι πληροφορίες μας λένε πως δεν θα σταματήσει καθόλου για όλο το 2018. Το γνωστό κρυφτούλι της γάτας με το ποντίκι, τελικά μόνο παιχνίδι δεν είναι. Αντίθετα κοστίζει κάθε χρόνο πάρα πολλά στους καταστηματάρχες που συνήθως κάνουν ένα μοιραίο λάθος. Αφήνουν τρύπες και ίχνη!!!

Μας ρωτάτε συνεχώς ΄΄αφού έκλεισε η ΑΕΠΙ, γιατί να πληρώνω”;

Η απάντηση είναι η εξής: Μπορεί η ΑΕΠΙ να έκλεισε, μα ο Νόμος για τα Πνευματικά δικαιώματα υπάρχει. Εάν στο μαγαζί σου παίζεις οποιαδήποτε μουσική, κάπου οφείλεις χρήματα. Ψάξτο λίγο και θα βρεις την αλήθεια, αν φυσικά δεν θέλεις κάποια στιγμή να την πληρώσεις ακριβά. Το μυστικό είναι να μην μείνεις κανένα χρονικό διάστημα χωρίς ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ. Ρώτα μας για τις λεπτομέρειες, αν θέλεις να κοιμάσαι ήσυχος.

Το γεγονός ότι για να κάνεις αναπαραγωγή μουσικής στον επαγγελματικό σου χώρο – όποιος και να είναι αυτός – πρέπει να πληρώσεις δικαιώματα, έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο, αλλά και επώδυνο σε πολλούς επαγγελματίες με πολλούς τρόπους.

 Ο καθένας τώρα έχει την επιλογή να πληρώσει ένα μικρό ποσόν σε εναλλακτικό πάροχο και να ησυχάσει, ή να παίζει με τον χρόνο και την τύχη του, ειδικά εάν δεν πληρώσει στην ώρα του ότι του ζητήσουν ένας ή όλοι οι 20 συνολικά ΟΣΔ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και λίγο λιγότεροι αυτοί που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, γιατί κι αυτοί θα έρθουν στην Ελλάδα, διεκδικώντας χρήματα από χρήστες. Οι κοινά γνωστοί είναι βέβαια οι ΑΕΠΙ, Αυτοδιαχείριση και GEA για την Ελλάδα και PRS, Grammo και Αστέρας για την Κύπρο, αφού αυτοί στέλνουν ανθρώπους και “ραβασάκια” για είσπραξη.

Οι πραγματικές επιλογές για να λειτουργήσει νόμιμα ένας χώρος είναι δυστυχώς μόνο δύο. Ναι. ΜΟΝΟ 2.

Είτε να πληρώνει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις όλους όσους έχουν το δικαίωμα είσπραξης των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων βάσει του τιμολογίου που θα του στέλνουν, γιατί απλά δεν γλυτώνουν, αλλά παράλληλα να πληρώνουν και για cds, μηχανήματα και κάποιον υπάλληλο που είτε θα κάνει πρόγραμμα, είτε θα μαζεύει συνεχώς τραγούδια σε λίστες από το internet ή

να τους ξεχάσει όλους αμέσως και να κάνει μια συνδρομή στον ΠΑΣΚΕΔΙ.

Τώρα που ξηγηθήκαμε, ας πάμε στην ουσία. Οι περισσότεροι στο πλαίσιο του κυνηγητού γάτας, ποντικιού, μη έχοντας πληρώσει για μια χρονιά, με το που θα κλείσουν τα καταστήματά τους π.χ για τον χειμώνα, λανθασμένα θεωρούν και καυχιόνται πως « την γλυτώσαμε και εφέτος, του χρόνου βλέπουμε» ή σε άλλη περίπτωση από τους 6-7 μήνες που δουλεύουν, πληρώνουν για 1-2 μήνες στην αρχή ή στο τέλος ή κατά τον έλεγχο από τους εισπράκτορες των Ο.Σ.Δ. και θεωρούν πως όλα είναι εντάξει. Λάθος φίλοι μου. Μεγάλο ΛΑΘΟΣ. Αυτό εκμεταλλεύονται και σας χρεώνουν και τους ενδιάμεσους μήνες αλλά και αναδρομικά. Πολλά αναδρομικά.

Αφού τόσο ο νόμος 2121/93 όσο και ο 4481/17 τους δίνει το δικαίωμα, όχι μόνο μπορούν να σας τα ζητήσουν, αλλά να έχουν και πλήρη πρόσβαση σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες για να αντλήσουν ότι στοιχεία χρειαστούν. Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές να έχουν καταγράψει ακόμη και διαφημίσεις ή καταχωρήσεις σας (FB) που να μιλάνε για εκδηλώσεις και παροχές στους επαγγελματικούς χώρους και ζητάνε επιπλέον ποσά και για αυτά, ανεξάρτητα εάν είναι αλήθεια, εάν τα είδαν με τα μάτια τους ή και όχι.

Δυστυχώς η δύναμη που τους δίνουν το κράτος και οι νόμοι, τους καθιστούσαν ανίκητους. Δικαιώνονταν σε όλα τα δικαστήρια. Δεν έχαναν ποτέ. Αυτό που πρέπει να κρατήσετε όμως είναι πως στην ουσία, εσείς τους δίνατε αυτή την δυνατότητα. Τους προσφέρατε ορθάνοικτες νομικές τρύπες ανοικτές και μπαίναν ανενόχλητοι.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ. Μην αφήνετε κενά ανάμεσα στις εκάστοτε περιόδους εργασίας. Από την στιγμή που ανοίγετε – βάσει δήλωσης στη ΔΟΥ και το Επιμελητήριο – και μέχρι την ημέρα που κλείνετε θα πρέπει να υπάρχει βεβαίωση για την δημόσια εκτέλεση της μουσικής που παίξατε. Μην παίζετε με την τύχη σας, γιατί απλά, δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα χρόνου.

Πως θα σας φαίνονταν, ενώ τώρα είστε ήσυχοι και ήρεμοι πως δεν σας ενοχλεί κανένας Οργανισμός, ξαφνικά μετά από 3 χρόνια παίρνατε μια αγωγή από 4 διαφορετικούς Οργανισμούς, με αναδρομικότητα 5 ετών (τους το παρέχει ο Νόμος το δικαίωμα), διεκδικώντας ο καθένας τους από 10.000 Ευρώ; Σύνολο διεκδίκησης 40.000 Ευρώ + Δικαστικά έξοδα 5.000 Ευρώ = 45.000 Ευρώ. Αυτό το εφιαλτικό σενάριο, που ήδη έχει τύχει σε πάρα πολλούς, μπορεί να αποφευχθεί εάν επικοινωνήσετε απλά ΤΩΡΑ μαζί μας.

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας και ένας εξειδικευμένος σύμβουλος θα αναλύσει την περίπτωση σας, όποια και αν είναι και θα σας προτείνει άμεσα την καλύτερη κίνηση 2310 932420

Μην τους κάνετε πλέον τη χάρη, ελάτε κι εσείς στους ειδικούς του ΠΑΣΚΕΔΙ StereoCloud γιατί απλά ………εμείς έχουμε τη λύση

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ