Μείωση ενοικίου 40%: Ποιες επιχειρήσεις τη δικαιούνται για Ιούλιο – Αύγουστο

15 Ιουλίου, 2020
Μείωση ενοικίου 40%: Ποιες επιχειρήσεις τη δικαιούνται για Ιούλιο – Αύγουστο
Στο ΦΕΚ η απόφαση - Μείωση ενοικίου 40%: Ποιες επιχειρήσεις τη δικαιούνται για Ιούλιο – Αύγουστο

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για τη μείωση ενοικίου 40% για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, στις πληττόμενες επιχειρήσεις από τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει η απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, πρόκειται για τις επιχειρήσεις στον τουρισμό, στην εστίαση, στις μεταφορές, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, δηλ. επιχείρησης η οποία έχει ενεργό, κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις 20 Μαρτίου 2020 έναν από τους αναφερόμενους στο Παράρτημα, το οποίο και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, ή της οποίας τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά τις 20 Μαρτίου 2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους αναγραφόμενους στο Παράρτημα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στο κύριο ΚΑΔ στις 20 Μαρτίου 2020, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου δεύτερου της από 20.03.2020 Π.Ν.Π. (Α΄ 68), όπως κυρώθηκε με άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α΄ 83).

Πίνακας Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020. Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων».

Δείτε τους πίνακες των ΚΑΔ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ