Μείωση ΦΠΑ στον Τουρισμό, Εστίαση και άλλα ανταγωνιστικά μέτρα στην agenda της νέας κυβέρνησης

15 Ιουλίου, 2019
Μείωση ΦΠΑ στον Τουρισμό, Εστίαση και άλλα ανταγωνιστικά μέτρα στην agenda της νέας κυβέρνησης
Άμεση μείωση του ΦΠΑ για όλο το τουριστικό πακέτο στο 13% από 24% (με τελικό στόχο το 11%) κι επανεξέταση του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα και την Εστίαση

Μείωση ΦΠΑ στον Τουρισμό, Εστίαση και άλλα ανταγωνιστικά μέτρα στην agenda της νέας κυβέρνησης

Άμεση μείωση του ΦΠΑ για όλο το τουριστικό πακέτο στο 13% από 24% (με τελικό στόχο το 11%) κι επανεξέταση του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα και την Εστίαση, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο «φάκελος» με τους στόχους του υπουργείου Τουρισμού που έλαβε η νέα ηγεσία, υπό τον κ. Χάρη Θεοχάρη.

Παράλληλα, ενδιαφέρον έχει και η πρόταση που περιλαμβάνει την προσέλκυση συνταξιούχων από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. ακολουθώντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας, Μάλτας και Κύπρου. Πρόκειται για το μεγάλο «στοίχημα» για την silver economy, όπως ονομάζεται πανευρωπαϊκά ένας τομέας, ο οποίος φέρνει υψηλά έσοδα σε άλλες τουριστικές αγορές της Μεσογείου. 

Στις άμεσες προτεραιότητες περιλαμβάνεται το θέμα της φορολογίας, η οποία καθιστά, σύμφωνα με τους τουριστικούς φορείς μειωμένης ανταγωνιστικότητας το ελληνικό τουριστικό προϊόν, όταν αυτό συγκρίνεται με άλλους προορισμούς της Μεσογείου.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δηλώσει ότι θα επανεξετάσει το θέμα του φόρου διαμονής, για τον οποίο οι τουριστικοί φορείς έχουν ζητήσει την πλήρη κατάργησή του (σ.σ. ισχύει από τις αρχές του προηγούμενου έτους) ή αν αυτό δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Πηγή: Protothema

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ