Κορωνοϊός: Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα από το εμβόλιο της Οξφόρδης

20 Ιουλίου, 2020
Κορωνοϊός: Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα από το εμβόλιο της Οξφόρδης
Το εμβόλιο που παρασκευάστηκε από το φημισμένο Πανεπιστήμιο είναι ανεκτό από τον οργανισμό

Ελπίδες σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως γεννούν οι ανακοινώσεις που έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Ιουλίου, σχετικά με το εμβόλιο της Οξφόρδης κατά του κορωνοϊού από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης χαρακτηρίζει ασφαλές για τον οργανισμό το πολυαναμενόμενο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το BBC, το εμβόλιο που παρασκευάστηκε από το φημισμένο Πανεπιστήμιο είναι ανεκτό από τον οργανισμό.

Οι δοκιμές που έγιναν σε 1.077 άτομα έδειξαν ότι το εμβόλιο οδήγησε στη δημιουργία αντισωμάτων και λευκών κυττάρων που καταπολεμούν τον κορωνοϊό. Τα ευρήματα χαρακτηρίζονται ελπιδοφόρα αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν είναι αρκετό το συγκεκριμένο εμβόλιο για να προστατεύσει τον οργανισμό και για το λόγο αυτό γίνονται κλινικές δοκιμές σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών. Η Μεγάλη Βρετανία έχει ήδη παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις από το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ηνωμένο Βασίλειο: Παραγγελίες εκατομμύρια δόσεων τριών διαφορετικών εμβολίων

Λίγο νωρίτερα τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου, η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι σύναψε συμφωνίες για την εξασφάλιση 90 εκατομμυρίων δόσεων δύο πειραματικών εμβολίων, αυτό της γερμανο-αμερικανικής BioNTech/Pfizer και αυτό του γαλλικού εργαστηρίου Valneva.

Οι συμφωνίες αυτές – για 30 εκατομμύρια δόσεις από τη συμμαχία της γερμανικής BioNtech και του αμερικανικού εργαστηρίου Pfizer και 60 εκατομμύρια (με επιλογή και για επιπλέον 40 εκατομμύρια) δόσεις από τη γαλλική Valneva- έρχονται να προστεθούν σε αυτή που έχει συνάψει η βρετανική κυβέρνηση με τον βρετανικό όμιλο AstraZeneca για 100 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού του εμβολίου που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα πειραματικά εμβόλια παγκοσμίως.

Οι αριθμοί αυτοί για δόσεις εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού ξεπερνούν κατά πολύ τον βρετανικό πληθυσμό (66 εκατομμύρια κάτοικοι), αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό αν τα εμβόλια αυτά θα είναι αποτελεσματικά, αλλά και στην περίπτωση που είναι, δεν είναι γνωστό πόσες δόσεις τους θα χρειάζονται για να προστατευθεί ένας άνθρωπος.

Με τις νέες αυτές συμφωνίες, «η βρετανική κυβέρνηση έχει εφεξής εξασφαλίσει πρόσβαση σε τρία εμβόλια κατά της Covid-19, τα οποία αναπτύσσονται εδώ και στον κόσμο, δίδοντας στη Βρετανία όλες τις πιθανότητες να έχει πρόσβαση σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο το ταχύτερο δυνατό», υπογραμμίζει η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Ρεπορτάζ από ethnos.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ