Κορωνοϊός – Μύκονος: Κρούσμα στο προσωπικό του «Alemagou»

5 Αυγούστου, 2020
Κορωνοϊός - Μύκονος: Κρούσμα στο προσωπικό του «Alemagou»
Κατέβασε ξανά ρολά το μπιτς μπαρ και προχωρά σε μοριακά τεστ κορωνοϊού σε όλο το προσωπικό

Συναγερμός έχει σημάνει στο «νησί των ανέμων» εξαιτίας κρούσματος που εντοπίστηκε σε υπάλληλο του «Alemagou». Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκαναν στο Instagram οι υπεύθυνοι της επιχείρησης, διαψεύδοντας τις αρχικές φήμες ότι το κρούσμα ήταν σερβιτόρα του καταστήματος, το άτομο που βρέθηκε θετικό είναι υπάλληλος γραφείου.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν στην ανάρτηση τους: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από τεστ που έκανε υπάλληλος του γραφείου μας, βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Ύστερα από αυτό και για λόγους ασφάλειας προχωράμε σε μοριακό τεστ Covid-19 στο σύνολο του προσωπικού και σε απολύμανση όλων των χώρων του καταστήματος».

Και προσθέτει η ανακοίνωση: «Όπως είναι αυτονόητο, κρίναμε ότι το κατάστημα πρέπει να παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτοελέγχου και να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα μετάδοσης του ιού».

alemagou_1

Όπως ήταν αναμενόμενο, το κρούσμα κορωνοϊού σε ένα από τα μεγαλύτερα μπιτς μπαρ του νησιού, το οποίο απασχόλησε στις αρχές του καλοκαιριού αλλά και πριν από λίγες μέρες με τον συνωστισμό που παρατηρούνταν στους χώρους του από εκατοντάδες τουρίστες (που όχι μόνο δεν κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις, αλλά δεν τηρούσαν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής) έχει θέσει σε συναγερμό τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και τις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας.

alemagou_3

Η ιχνηλάτηση έχει ήδη ξεκινήσει και ο εντοπισμός των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ασθενής μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και νοσηλεύεται στα ειδικά διαμορφωμένα ISO BOX ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της έχει χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή. Τις προσεχείς ώρες ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας της, θα κριθεί αν είναι απαραίτητο να μεταφερθεί σε κάποιο από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Αθήνα.

alemagou_4

 

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ