2310 932420 - 932473 - 932481 paskedi@paskedi.gr

Επικαιρότητα

Η Αττική στο διεθνές τουριστικό προσκήνιο: Γαστρονομικές και Οινικές διαδρομές για κορυφαίους ξένους επαγγελματίες του τουρισμού

Example blog post alt

Η Αττική στο διεθνές τουριστικό προσκήνιο: Γαστρονομικές και Οινικές διαδρομές για κορυφαίους ξένους επαγγελματίες του τουρισμού

Η ευλογημένη αττική γη, ο ιστορικός αττικός αμπελώνας και η πλούσια αττική γαστρονομία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σημαντικών προσώπων της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, οι οποίοι για τέσσερις μέρες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά γνωστές και άγνωστες διαδρομές που επιφυλάσσει στους επισκέπτες της σε κάθε γωνιά της η Αττική. Στόχος της δράσης ήταν να ζήσουν αξέχαστες άγνωστες εμπειρίες, τις οποίες θα προβάλουν και θα προτείνουν με τη σειρά τους στο κοινό της χώρας τους.

Σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Προβολή της, η Περιφέρεια Αττικής υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Τουρισμού και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Τουρισμού, Ελένης Δημοπούλου και με τη συνεργασία του product club «AtticaWine & FoodExperience», διοργάνωσε νέο ταξίδι εξοικείωσης (fam & press trip) με τίτλο «Οινικός και Γαστρονομικός Τουρισμός στην Αττική», φιλοξενώντας κορυφαίους tour operators, δημοσιογράφους και bloggers από σημαντικές διεθνείς τουριστικές αγορές, στο διάστημα από 17 έως 20 Δεκεμβρίου 2018.

Οι είκοσι τέσσερις (24) κορυφαίοι επαγγελματίες του Τουρισμού – επικεφαλής και σημαντικά στελέχη τουριστικών γραφείων που διακινούν μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών προς την Ελλάδα ετησίως, αλλά και ειδικευμένοι στον οινικό και γαστρονομικό Τουρισμό δημοσιογράφοι – από Ιταλία, Τουρκία, Κύπρο, Πολωνία, Ρωσία, Αυστρία, Κάτω Χώρες, Γερμανία, Πορτογαλία και Ισπανία εκπροσώπησαν σημαντικούς τουριστικούς φορείς, όπως οι Top Kinisis Travel L.T.D, Euzone Travel, Intra Latin Tur, Intra World, IntraTravel και Grecos Holiday. Fam & press trip Οι συμμετέχοντες στο fam & press trip της Περιφέρειας Αττικής περιηγήθηκαν στον αττικό αμπελώνα και επισκέφθηκαν γνωστά οινοποιεία στα Σπάτα και στο Κορωπί, όπου απόλαυσαν τη ζεστή φιλοξενία των οινοποιών της Αττικής, ξεναγήθηκαν στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις των οινοποιείων και δοκίμασαν τις γηγενείς ποικιλίες κρασιού. Ο «πρωταγωνιστής» το Σαββατιανό, αλλά και η νέα γενιά κρασιών υψηλής ποιότητας με ρετσίνα, εντυπωσίασαν με τη φρεσκάδα και τη μοναδική τους γεύση τους ειδικούς του κρασιού.

Η επίσκεψη και ξενάγηση στον Πύργο Βασιλίσσης, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ίλιον, και η περιήγηση στον βιολογικό αμπελώνα, στους στάβλους με τα άλογα και στους κήπους του κτήματος ήταν μία «αποκάλυψη» για τους συμμετέχοντες στο fam & presstrip. Οι ξένοι επαγγελματίες του Τουρισμού γνώρισαν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής των εξαιρετικών κρασιών του αμπελώνα του Πύργου Βασιλίσσης, τα οποία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στην οινογνωσία και στο γεύμα με εξαιρετικές τοπικές γεύσεις που ακολούθησε.

Την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Αττικής γνώρισαν οι συμμετέχοντες στο ταξίδι εξοικείωσης με την επίσκεψή τους στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και στον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας, όπου ξεναγήθηκαν στον Ναό της Αρτέμιδος. Με την επίσκεψη και ξενάγησή τους στο Mουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστα Κοτσανά» στο Κολωνάκι, οι ξένοι επαγγελματίες του Τουρισμού εντυπωσιάστηκαν από τις άγνωστες σε πολλούς τεχνολογικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, ενώ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θαύμασαν από κοντά τους υπέροχους χώρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Στο Πόρτο Ράφτη, οι ξένοι tour operators, δημοσιογράφοι και bloggers απόλαυσαν ένα εξαιρετικό γεύμα σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής, και σχολίασαν με ενθουσιασμό την πληθώρα διαφορετικών εμπειριών που προσφέρει η Αττική, σε συνδυασμό με την ελάχιστη απόσταση από την ενδοχώρα, τους αμπελώνες και τα αρχαιολογικά μνημεία, αποκαλύπτεται η πανέμορφη ακτογραμμή της Αττικής, με την καταγάλανη θάλασσα και τα γνωστά τουριστικά θέρετρα με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Στην εξαιρετική παρουσίαση της Αττικής η οποία πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής ανέπτυξαν τα χαρακτηριστικά των ώριμων τουριστικών προϊόντων που διαχέονται σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας και τόνισαν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Αττικής, που την καθιστούν ένα πολυδιάστατο σύνολο προορισμών ιδανική επιλογή για ολιγοήμερες διακοπές (short break), όλο τον χρόνο, για όλες τις προτιμήσεις και όλες τις ηλικίες.

Θετικές εντυπώσεις Συνολικά, το fam & press trip «Οινικός και Γαστρονομικός Τουρισμός στην Αττική», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, απέσπασε τις θετικότερες εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι με φανερό ενθουσιασμό σχολίασαν τις ανεξάντλητες τουριστικές δυνατότητες ολόκληρης της Αττικής, όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.

Με πληροφορίες από money-toursim.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


;