Ενημέρωση σχετικά με κατασχέσεις τροφίμων

2 Απριλίου, 2019
Ενημέρωση σχετικά με κατασχέσεις τροφίμων
Συνολικά σε κατασχέσεις ύψους 7.754 κιλών διαφόρων τροφίμων προχώρησε ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί τακτικά για την προστασία των καταναλωτών.

Ενημέρωση σχετικά με κατασχέσεις τροφίμων   

Συνολικά σε κατασχέσεις ύψους 7.754 κιλών διαφόρων τροφίμων προχώρησε ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί τακτικά για την προστασία των καταναλωτών.  

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας κατέσχεσε 5.000 κιλά κατεψυγμένων λαχανικών, αρακά, φασολάκια, μπάμιες, σπανάκι, καλαμπόκι και ανάμικτα λαχανικά σε συσκευασίες των 450 γρ. και του 1 κιλού, για τα οποία είχε παρέλθει ο χρόνος διατηρησιμότητάς τους. Τα εν λόγω προϊόντα βρέθηκαν σε φορτηγό – ψυγείο στο στάδιο της διακίνησης.    

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ύστερα από επιθεώρηση σε εγκατάσταση τεμαχισμού, παραγωγής κιμά και παρασκευασμάτων κρέατος, με έδρα το Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης, κατέσχεσε 2.754 κιλά κατεψυγμένων προϊόντων, τα οποία παρουσίαζαν, κατά περίπτωση, αλλοίωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, εγκαύματα κατάψυξης και υπέρβαση του χρόνου ανάλωσης τους. Η κατάσχεση αφορούσε σε : 

·        Παρασκευάσματα κρέατος (μπιφτέκια, σουτζουκάκια, χοιρινό γύρο και γύρο από κοτόπουλο, πανσέτες). 

·        Παραπροϊόντα κρέατος (συκώτι).

·        Υπολείμματα τεμαχισμού (ξακρίσματα) κρέατος. 

Κατανοώντας πλήρως ότι η επικείμενη γιορτή του Πάσχα, θα βγάλει τον κόσμο στις αγορές, ο ΕΦΕΤ έχει εντείνει τους ελέγχους του και καλεί τις επιχειρήσεις να αποφύγουν, σε κάθε περίπτωση, τον όποιο πειρασμό διακίνησης μη ασφαλών ή ληγμένων τροφίμων, καθόσον οι επιβαλλόμενες κυρώσεις θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Στο ίδιο πλαίσιο, οι καταναλωτές καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές τους, ελέγχοντας πάντα την ποιότητα των βρώσιμων αγαθών που προμηθεύονται.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ