Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση πλαστικών πιρουνιών από τα Jumbo

4 Απριλίου, 2018
JUMBO
Διακίνηση πλαστικών πιρουνιών για τα οποία διαπιστώθηκε ολική μετανάστευση σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για τη χρήση τους σε επαφή με τρόφιμα

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση πλαστικών πιρουνιών. Δες το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΕΦΕΤ εδώ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση πλαστικών πιρουνιών για τα οποία διαπιστώθηκε ολική μετανάστευση σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για τη χρήση τους σε επαφή με τρόφιμα.

Πρόκειται για πλαστικά πιρούνια χρυσού χρώματος, προέλευσης Κίνας, σε συσκευασία των 10 τεμαχίων έκαστη, με κωδικό είδους (Item No) CC-01F, με αριθμό παρτίδας (Lot No) AZ-161224 και αριθμό γραμμοκώδικα (barcode) 0473858000032. Το εν λόγω προϊόν διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση JUMBO Α.Ε.Ε..

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος (φωτογραφία κάτωθι), να μην το χρησιμοποιήσουν.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ