Είμαστε 150.000 μπουρδέλλα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σ’ όλη την Ελλάδα

17 Σεπτεμβρίου, 2018
T0dCvXG6bvM4HrhQqhqHpAZV1vQzxQipNXAt0jTg
Αγαπητοί διαβαστεροί αναγνώστες, από αυτή τη στιγμή θα γράφω για σας και θα σας τα χώνω και θα μου τα χώνετε ή τις περισσότερες φορές θα τα χώνω σ αυτούς που πρέπει

Είμαστε 150.000 μπουρδέλλα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σ’ όλη την Ελλάδα.

Αγαπητοί διαβαστεροί αναγνώστες, από αυτή τη στιγμή θα γράφω για σας και θα σας τα χώνω και θα μου τα χώνετε ή τις περισσότερες φορές θα τα χώνω σ αυτούς που πρέπει, αλλά κι εσείς θα πρέπει να βγάλετε από πάνω σας το κόμπλεξ του φόβου και να μην γλείφετε τον καθένα υψηλά ιστάμενο, επειδή ενδεχομένως να είστε λίγο ψιλοπαράνομοι. Αυτοί ρε σας έφτασαν σ αυτό το χάλι. Ξυπνήστε επιτέλους.

Αυτή τη φορά, σαν πρώτη γνωριμία, θα ήθελα να γράψω κάτι κουλ, δροσερό και λάϊτ, κάτι σαν φραπεδιά. Όπως η αίσθηση που έχεις όταν μετά από ώρες ξάπλα στην παραλία, σηκώνεσαι λιώμα, σέρνεις τα πόδια στην άμμο και σαβουρντιέσαι μέσα στο νερό.

Θα μου πείτε τώρα, με τον πόνο μας παίζεις ρε. Εντάξει το βουλώνω. Τι να σας πως όμως. Α, το βρήκα. Θα σας μιλήσω για την τελευταία συνάντηση που είχα με τον τέως Πρωθυπουργό μας τον κ. Καραμανλή. Αφού είπαμε ένα σωρό κουβέντες για την πάρτη μας και ξεραθήκαμε στα γέλια, στο τέλος, για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, με ρωτά ο Πρωθυπουργός.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Ρε Ηλία, με αυτόν τον κλάδο της Εστίασης και Διασκέδασης πως τα πας; Πόσα μαγαζιά είναι και τι προβλήματα έχουν;

ΗΛΙΑΣ. Κώστα μου είναι 150.000 μπουρδέλα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Εσύ θα έπρεπε να το ξέρεις αυτό, σε πιάνω αδιάβαστο.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Αποκαλείς μπουρδέλα τα μαγαζιά με τα οποία ασχολείσαι χρόνια; Τα μαγαζιά που μπαίνουν μέσα κάθε μέρα τα παιδιά μας και όλοι εμείς και τρώμε και διασκεδάζουμε; Και γιατί τα χαρακτηρίζεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αφού απ’ όσα γνωρίζω, όλοι μας αφού φάμε και διασκεδάσουμε πληρώνουμε σαν καλοί πελάτες τον λογαριασμό μας;

ΗΛΙΑΣ. Εδώ είναι το λάθος σου Κώστα μου. Δεν είστε πελάτες, αλλά δωρητές. Αυτά που πληρώνετε, είναι συνδρομή, για να μπορούν τα μπουρδέλα μας να πληρώνουν τους κανονικούς πελάτες – νταβατζήδες.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Και ποιοι είναι οι κανονικοί πελάτες ρε Ηλία, θα με τρελάνεις.

ΗΛΙΑΣ. Δεν περίμενα από σένα τέτοια ερώτηση. Θα έπρεπε να τους ξέρεις. Είναι η Δημοτική Αστυνομία, το ΣΔΟΕ, ο ΕΦΕΤ, η ΑΕΠΙ, η GRAMMO ΕΡΑΤΩ ΑΠΟΛΛΩΝ, η Αστυνομία, η Τουριστική Αστυνομία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική, η Επιθεώρηση Εργασίας, το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ, η Πολεοδομία και λυπάμαι πολύ αν ξέχασα κάποιον ζητάω γονατιστός συγνώμη, γι αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων κλείνω την φράση μου ως εξής, γενικώς όλοι οι εισπρακτικοί φορείς αυτής της χώρας κι έτσι ησυχάζω.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Σιγά, εδώ τώρα σ έπιασα. Απ όσα ξέρω οι πελάτες των οίκων ανοχής, μετά την πράξη, πληρώνουν κανονικά.

ΗΛΙΑΣ. Στα δικά μας μπουρδέλα, έχουμε άλλο καθεστώς και λειτουργούμε ως εξής. Όποιος από τους παραπάνω που ανέφερα, οποιαδήποτε στιγμή, μέρα και ώρα, του έρθει να πηδήξει, μπαίνει σε ένα τυχαίο ή επιλεγμένο δικό μας μαγαζί, πηδάει, πληρώνεται επί τόπου ή με μεταχρονολογημένη επιταγή και φεύγει. Τουλάχιστον Κώστα μου πες τους να μας κάνουν και λίγο φλερτ, όπως γίνεται στα άλλα τα μπουρδέλα και όχι κατ ευθείαν να μας ξεβρακώνουν, μπροστά σε όλους τους δωρητές. Α, ξέχασα να σου πω ότι μερικοί καταστηματάρχες, επειδή εκείνη την ώρα, μπορεί να είναι άπλυτοι, ή να έχουν ζοχάδες, ή οτιδήποτε άλλο ψυχολογικό και θέλουν να αποφύγουν τη συνουσία, προσφέρουν στους πελάτες και σε όλο τους το ασκέρι (συγγενείς ή φίλους), άλλος ψαρούκλες με όλα τα συναφή, άλλος ανοίγει φιάλες και τους ραίνει με λουλούδια και άλλος τους δίνει καμιά φιάλη ελαιόλαδο στην τσέπη που αναγράφει στην ούγια παρθένο. Είμαστε τόσο περιποιητικοί με τους πελάτες – νταβατζήδες μας που ουδέποτε κανείς παραπονέθηκε για την ποιότητα, για το service και προπαντός κανείς από αυτούς δεν έφυγε από κανένα μαγαζί μας, χωρίς πρώτα να ρεφτεί και να ακούσει από το μπουκωμένο με χαμόγελα στόμα του καταστηματάρχη – Μόσχος και κανέλλα και του βασιλιά η κοπέλα-. Φυσικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή για έναν καταστηματάρχη, από το να ζητήσει κάποιος πελάτης νταβατζής , λογαριασμό. Καλύτερα να τον σκοτώσουν παρά να τον προσβάλουν έτσι. Γι’ αυτό και όλοι οι καλοί πελάτες, το γνωρίζουν αυτό και κανείς δεν το επιχειρεί. Όποιος τώρα καταστηματάρχης δεν έχει την προνοητικότητα ή δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει τίποτε από τα ως άνω αναφερόμενα, τότε κάνει έρωτα.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Ηλία μου ειλικρινά, δεν τα γνώριζα αυτά και έχω μείνει άγαλμα. Σου δίνω το λόγο μου ότι θα τα μελετήσω.

ΗΛΙΑΣ. Κώστα μου μελέτησέ τα το συντομότερο δυνατόν, γιατί αυτοί είναι οι λόγοι που αυξάνουν οι συνδρομές των δωρητών και βγαίνει ο κάθε Ευαγγελάτος και ουρλιάζει 4 Ευρώ η τιμή (συνδρομή) του καφέ. Μέγα λάθος. Η μοιρασιά γίνεται ως εξής: 3 Ευρώ παίρνουν οι πελάτες – νταβατζήδες και 1 Ευρώ μένει στον καταστηματάρχη για να μπορεί να αγοράζει προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, για να βγάζουν γούστα και πάλι οι πελάτες.

Αυτά λεβέντες μου είπαμε με τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και αυτά σκοπεύω να λέω με όλους τους μεγάλους που θα βρίσκομαι. Πρέπει να καταλάβετε όλοι σας ότι ο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. είναι δυναμίτης στα χέρια σας. Είναι η φωνή σας σε όλα τα Υπουργεία. Φωνάξτε, ουρλιάξτε μόνοι σας. Μόνο οι υπάλληλοί σας θα σας ακούσουν και κανείς άλλος. Τώρα από σας εξαρτάται αν εγώ κι ο κάθε εγώ μιλάει σ όλους τους μεγάλους για την πάρτη του ή για την πάρτη σας. Αν θέλετε να μιλάει για την πάρτη σας γραφτείτε στον ΠΑΣΚΕΔΙ, ούτως ή άλλως τζάμπα είναι. Αλλιώς έρωτα καψούρηδες και χωρίς προφυλακτικό.

 

Περιμένω τα σχόλιά σας

Η.Κ.

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ