Εφοριακοί πήγαν για έλεγχο σε γαμήλιο γλέντι στις Σέρρες αλλά έφυγαν… τρέχοντας (ΒΙΝΤΕΟ)

3 Σεπτεμβρίου, 2019
Εφοριακοί πήγαν για έλεγχο σε γαμήλιο γλέντι στις Σέρρες αλλά έφυγαν... τρέχοντας (ΒΙΝΤΕΟ)
Σάλο έχει προκαλέσει το επεισόδιο που έλαβε χώρα σε γαμήλιο γλέντι στην Κερκίνη Σερρών το βράδυ του Σαββάτου, όταν δύο εφοριακοί δέχθηκαν επίθεση σε έλεγχο την ώρα της δεξίωσης!

Σάλο έχει προκαλέσει το επεισόδιο που έλαβε χώρα σε γαμήλιο γλέντι στην Κερκίνη Σερρών το βράδυ του Σαββάτου, όταν δύο εφοριακοί μπήκαν στον πολυχώρο εκδηλώσεων για έλεγχο την ώρα που ήταν ακόμα σε εξέλιξη η δεξίωση.

Όπως ήταν λογικό, ο πατέρας του γαμπρού ζήτησε από τους εφοριακούς να αποχωρήσουν για να μην «χαλάσουν» το γαμήλιο γλέντι, κάτι το οποίο αρνήθηκαν οι ελεγκτές. Αντ’ αυτού, ξεκίνησαν τους ελέγχους στα τραπέζια των καλεσμένων, ζητώντας από τον καθένα τις αποδείξεις από τα ποτά και φαγητά τους, όπως συνηθίζουν σε συμβατικά κέντρα εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λέγεται πως κάποιοι από τους καλεσμένους, επιτέθηκαν εξοργισμένοι στους ελεγκτές, πράγμα το οποίο καταγγέλλουν οι τελευταίοι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τους κατηγόρησαν ότι τους έσκισαν τα ρούχα και τους χτύπησαν τόσο ακραία που χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο με μώλωπες!

Άρθρα που σας ενδιαφέρουν

1) Κύριε Πρωθυπουργέ φτάνουν πια οι επαφές με τα ίδια και τα ίδια στελέχη της ΓΣΕΒΕΕ, τους χρηματοδοτούμενους από το κράτος θεσμούς

2) Συμφέροντα-Σκάνδαλα: Αυτά είναι τα συνδικαλιστικά μαγειρέματα της «ΠΟΕΣΕ» Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων

3) Θέλω την μουσική της SOUNDREEF και να μην ξαναπληρώσω ποτέ ξανά ΕΥΕΔ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και GEA. Γίνεται;

Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του πολυχώρου με τις κατηγορίες της αντίστασης αλλά και της παράνομης κατακράτησης και η υπόθεση έλαβε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σωστοί έλεγχοι αλλιώς… αυτά τα φαινόμενα θα επαναλαμβάνονται!

Το γεγονός στις Σέρρες αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό με αιφνιδιαστικούς ελέγχους που καταλήγει σε… παρωδία! Ως σωματείο, σαφώς και υποστηρίζουμε κάθε μορφή νόμιμου ελέγχου, ωστόσο καταδικάζουμε τέτοιες παλιομοδίτικες πρακτικές που συνήθως χρησιμοποιούνται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Καταρχάς, κατά την εκδήλωση ενός γάμου, δεν κόβονται αποδείξεις από το μαγαζί που διοργανώνει την εκδήλωση, αλλά υπάρχει υπογεγραμμένη Σύμβαση, που κατατίθεται στην αρμόδια ΔΟΥ, αποτελώντας την απόδειξη συναλλαγής ανάμεσα στον πελάτη και τον επιχειρηματία – ιδιοκτήτη του κέντρου.

Αυτό σημαίνει ότι ο ελεγκτής θα έπρεπε να γνωρίζει αυτή την ιδιαιτερότητα για τα κέντρα δεξιώσεων και να φροντίζει οι έλεγχοι να γίνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην διακόπτονται τέτοιες μοναδικές στιγμές στην ζωή των ανθρώπων.

Άραγε οι συγκεκριμένοι ελεγκτές γνώριζαν αυτή την ιδιαιτερότητα που ισχύει για τις εν λόγω περιπτώσεις καταστημάτων διασκέδασης;

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι πως η εκδήλωση του γάμου προπληρώνεται από τον γαμπρό ή την νύφη. Άρα οι μόνοι που δεν φταίνε είναι αυτοί.

Ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχει υποψία για κάποια παράβαση, οι έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης (ειδικότερα σε κέντρα δεξιώσεων γάμων κλπ.) πρέπει να γίνονται διακριτικά, χωρίς να προκαλούνται επιπτώσεις στην ομαλή εξυπηρέτηση του καταστήματος εν ώρα εργασίας ή στη φήμη του εκάστοτε καταστήματος.

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ