18 Απριλίου, 2024

Αρχή Διαφάνειας εναντίον στις «Λέσχες Καπνιστών» – Η απάντηση του ΠΑΣΚΕΔΙ

14 Ιανουαρίου, 2020
Αρχή Διαφάνειας εναντίον στις «Λέσχες Καπνιστών» - Η απάντηση του ΠΑΣΚΕΔΙ
Με λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε την ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, σύμφωνα με την οποία εμποδίζεται η δυνατότητα δημιουργίας Λεσχών για καπνιστές - Η απάντηση ΠΑΣΚΕΔΙ.

Η σημερινή ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζει “καινοφανή μορφώματα” τις Λέσχες καπνιστών, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους περισσότερους που εργάζονται στον κλάδο της Εστίασης.

Φυσικά το λάθος της ανακοίνωσης δεν είναι ο χαρακτηρισμός αλλά η παράλειψη εξαίρεσης του ΠΑΣΚΕΔΙ. Αυτό διότι οι Λέσχες Καπνιζόντων που ιδρύονται και θα συνεχίσουν να ιδρύονται ΜΟΝΟ από το Νομικό τμήμα του ΠΑΣΚΕΔΙ, είναι σύννομες και δεν φοβούνται κανέναν έλεγχο.

Γι’ αυτό και καλό θα είναι να προσέχετε περισσότερο το περιεχόμενο των ανακοινώσεών σας και να σταματήσετε να τρομοκρατείτε τον κλάδο της Εστίασης, τον περήφανο αυτό κλάδο, που στήριξε την οικονομία της χώρας, όσο κανείς άλλος, στη διάρκεια της δεκαετούς αυτής περιόδου οικονομικής κρίσης.

Οι χώροι Λέσχης του Νομικού μοντέλου ΠΑΣΚΕΔΙ είναι αυτόνομοι, ιδιωτικοί, με ξεχωριστή είσοδο, χωρίς καμία επαφή με προσωπικό και με μη καπνιστές. Δεν γίνεται καμία καταστρατήγηση της φορολογικής ή εργατικής νομοθεσίας, ενώ δεν θα αναγκαστούν να απολύσουν το προσωπικό τους.

Δυστυχώς, ο κλάδος της Εστίασης βλέπει μέρα με τη μέρα ότι γίνεται στόχος στρατηγικών ενεργειών που οδηγούν σταδιακά στην εξαφάνισή του. Η επίμονη προσπάθεια αφαίρεσης του δικαιώματος ενός νόμιμου καταστήματος να λειτουργεί όπως θέλει και να προσδιορίζει το ίδιο την ταυτότητά του, προσφέροντας σε όλους τους πελάτες άριστες υπηρεσίες Εστίασης, ανοίγει τον δρόμο και σε άλλες αντίστοιχες παραβιάσεις και σε άλλες «παρεμβάσεις» στον τρόπο που ένας μαγαζάτορας θα λειτουργεί την επιχείρησή του.

Παράλληλα, σαφώς και Λέσχες, οι οποίες έχουν δημιουργεί αυθαίρετα έξω από το αυστηρά μελετημένο πλαίσιο που ορίζει το ΠΑΣΚΕΔΙ, φυσικά και αποτελούν “μορφώματα”. Αποκαλώντας, ωστόσο, “μορφώματα” συνολικά τις Λέσχες Καπνιστών, συμπεριλαμβανομένων και του ΠΑΣΚΕΔΙ, αποκαλείτε όμοια και 5.000.000 Έλληνες καπνιστές! Είστε σίγουροι ότι αυτή είναι η γνώμη σας για όλο αυτόν τον κόσμο; Μάλλον ήρθε η ώρα για να αναθεωρήσετε…

Φτιάξε τη ΛΕΣΧΗ σου

Η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας…

«Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και καταγγελίες, επισημαίνει ότι η νομοθεσία κατά του καπνίσματος είναι απόλυτα σαφής, μη επιδεκτική παρερμηνειών ως προς το ρυθμιστικό της πλαίσιο, και έχει ως πρωταρχικό σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού και ισονομίας μεταξύ των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, οιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον μανδύα καινοφανών νομικών μορφωμάτων, με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων, θα επιφέρει τον κατά προτεραιότητα ενδελεχή και συνολικό έλεγχο όλων των προϋποθέσεων και συνθηκών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους».

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ