Αράχωβα: 86χρονος συνταξιούχος στα… χιόνια για να καπνίσει (ΒΙΝΤΕΟ)

7 Δεκεμβρίου, 2019
Αράχωβα: 86χρονος συνταξιούχος στα... χιόνια για να καπνίσει (ΒΙΝΤΕΟ)
Αράχωβα: 86χρονος συνταξιούχος στα... χιόνια για να καπνίσει

Ένας συνταξιούχος, ο κ. Ιωάννης Καλμαντής, επιχείρησε να ανάψει τσιγάρο μέσα σε κεντρική καφετέρια της Αράχωβας, αλλά όπως αναμενόταν βρέθηκε αντιμέτωπος με υπάλληλο του καταστήματος που του ζήτησε να περάσει έξω. Ως εδώ, όλα εντάξει. Το περίεργο αφορά στην αντίδρασή του, με την οποία ανακηρύχθηκε σε “σύμβολο της… επανάστασης υπέρ των καπνιστών” για τους Αραχωβίτες.

Οι τελευταίοι διαμαρτύρονται έντονα για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, καθώς λόγω ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, δεν μπορούν να καπνίσουν έξω από το κατάστημα. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο κοσμοπολίτικο χωριό αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, ειδικά για τους ηλικιωμένους, που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να συμμορφωθούν με τον αντικαπνιστικό νόμο που δεν επιτρέπει το κάπνισμα σε κανένα κλειστό δημόσιο χώρο.

Ωστόσο, οι μαγαζάτορες υπό το φόβο να τους καταγγείλουν και να δεχθούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους από τις αστυνομικές Αρχές, αναγκάζονται να βάλουν φρένο στους καπνιστές πελάτες τους, ακόμη και στους πιο ηλικιωμένους, ζητώντας τους ευγενικά να κάνουν το τσιγάρο τους έξω στο δρόμο.

Όλη η παραπάνω αντίδραση αποτυπώθηκε στην αντίδραση του 86χρονου συνταξιούχο, ο οποίος στην προσπάθειά του να ζητήσει από την κυβέρνηση να δημιουργήσει μαγαζιά για καπνιστές και μη, ώστε να υπάρχουν επιλογές και για τις δυο πλευρές, απάντησε ως εξής…


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ