Αντικαπνιστικός νόμος: έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη – Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες

10 Οκτωβρίου, 2019
Αντικαπνιστικός νόμος: έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη - Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες
Τα πρώτα πρόστιμα «φωτιά» για το κάπνισμα στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης - Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες - Βλέπουν τα πιθανά λουκέτα στα καταστήματά τους να πλησιάζουν απειλητικά.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο

Τα πρώτα πρόστιμα «φωτιά» για το κάπνισμα στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης έχουν φέρει ήδη σε απόγνωση τους καταστηματάρχες που βλέπουν τα πιθανά λουκέτα στα καταστήματά τους να πλησιάζουν απειλητικά. Αυτό που ζητούν οι καταστηματάρχες είναι ένας ξεχωριστός χώρος για τους καπνίζοντες, για να μπορούν να έχουν την επιλογή, όπως όλοι οι υπόλοιποι πελάτες.

Φτιάξε τη ΛΕΣΧΗ σου

Έλεγχοι της ΕΛΑΣ – Έπεσαν οι πρώτες “καμπάνες”

Την ίδια στιγμή, βέβαια, ο Δήμος έχει αρχίσει εντατικούς ελέγχους στα καταστήματα για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και μάλιστα είναι πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον να ενταθούν δραματικά οι έλεγχοι με συμμετοχή και της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία και τους ελεγκτές της διεύθυνσης υγείας.

«Από το Σεπτέμβριο έχουμε κάνει ελέγχους σε 236 καταστήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 33 πρόστιμα, τόσο σε πελάτες, όσο και στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Μάλιστα ο κύριος όγκος των προστίμων καταγράφηκαν στους ιδιοκτήτες, παρά στους πελάτες», αναφέρει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο

Όπως μας εξήγησε ο κ. Δαγκλής, το πρόστιμο στους ιδιοκτήτες ανέρχεται στα 600 ευρώ, ενώ στους πελάτες στα 50 ευρώ. «Εμείς, δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν και σας εγγυόμαστε ότι ο έλεγχος θα είναι καθολικός σε όλο το δήμο Θεσσαλονίκης. Να ξέρετε ότι ήδη το ποσοστό συμμόρφωσης στο νόμο είναι πάρα πολύ υψηλό», κατέληξε.

Μήπως τελικά να έρθει στο προσκήνιο η συζήτηση για τις Λέσχες Καπνιστών που έχει προταθεί από το ΠΑΣΚΕΔΙ πριν φτάσουμε στο σημείο να ζήσουμε το μεγάλο μπάχαλο που αναμένεται να έρθει με τον αντικαπνιστικό νόμο; Η εφαρμογή του νόμου πρέπει να γίνει ομαλά, καθώς η Εστίαση δεν θα αντέξει ένα ακόμα φαινόμενο κυνηγητού από το κράτος…

Σίγουρα σε ενδιαφέρει: Απαγόρευση και του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους χώρους εστίασης με τα ίδια πρόστιμα

Βιβλίο αναφοράς καπνίσματος – ποιες επιχειρήσεις πρέπει να το τηρούν;

Κατά των Συνδικαλιστών που παρότρυναν τον κλάδο να βγάλει τασάκια στα τραπέζια

ΠΑΣΚΕΔΙ κατά του Υπουργού Υγείας για τον αντικαπνιστικό νόμο

Σάλος στο Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα για τις Καπνιστικές Λέσχες

Λέσχη Καπνιστών Κομοτηνής – Μια από τις κορυφαίες Λέσχες Καπνιστών που δημιούργησε το ΠΑΣΚΕΔΙ

Απόκτησε ΛΕΣΧΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ στο κατάστημά σου σε μόλις 7 μέρες!

Αντικαπνιστικός νόμος: ακόμα πιο αυστηρά μέτρα και πρόστιμα – έκκληση των καταστηματαρχών για εύρεση “χρυσής” λύσης


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ