Στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης για τον αντικαπνιστικό νόμο, η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, Νίκη Κωνσταντίνου

21 Οκτωβρίου, 2019
Στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης για τον αντικαπνιστικό νόμο, η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, Νίκη Κωνσταντίνου
Στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης, βρέθηκε σήμερα το πρωί η Νίκη Κωνσταντίνου, πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, αναφορικά με την προσφυγή του σωματείου στο ΣτΕ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ: Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο

Στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης, βρέθηκε σήμερα το πρωί η Νίκη Κωνσταντίνου, πρόεδρος Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης αναφορικά με την προσφυγή του σωματείου στο ΣτΕ με αίτημα την μερική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Φτιάξε τη ΛΕΣΧΗ σου

Όπως τόνισε η ίδια, στόχος των αιτημάτων του Σωματείου είναι να επέλθει ισορροπία στον κλάδο της Εστίασης, όσον αφορά την εφαρμογή του νόμου, προτείνοντας μια βιώσιμη λύση που εξυπηρετεί καταστήματα και θαμώνες, καπνιστές και μη:«Πρέπει όμως να προστατέψουμε τους εργαζόμενους και τους μη καπνιστές όπως και τους καπνιστές καταναλωτές μας», καθώς «αγκαλιάζουμε την απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους που βρίσκονται ανήλικοι» και «όλοι οι συνάδελφοι εστιάτορες, όπου υπάρχει φαγητό βγάζουμε το τσιγάρο. Από εκεί και πέρα όμως για τους ενήλικες υπάρχουν άλλα μαγαζιά, όπως είναι τα μπαρ, τα καφέ μπαρ και τα ναργιλάδικα».

 

Η κ. Κωνσταντίνου έθεσε το ζήτημα της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων αναφέροντας η οποία, σύμφωνα με την ίδια, τίθεται εν αμφιβόλω με τον αντικαπνιστικό νόμο , πως «μετά από 10 χρόνια βαθιά συνεχιζόμενης κρίσης δεν έχουν άλλο περιθώριο να δουν να μειώνεται η πελατεία τους. Ούτε τα πρόστιμα, ούτε η οριστική ανάκληση της άδειας θα βοηθήσουν την αντικαπνιστική αυτή εξέλιξη».

 

Την ίδια στιγμή αντιπρότεινε για τις επιχειρήσεις, να υπάρχουν «ξεχωριστοί χώροι με υαλοπετάσματα, με εξαερισμό εκεί που προβλέπεται με βάση τα τετραγωνικά» καθώς και «ξεχωριστές είσοδοι και να μην υπάρχει πάγκος σερβιρίσματος εντός τους».

 

Μάθετε περισσότερα για την προσφυγή ΠΑΣΚΕΔΙ στο ΣτΕ και πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η προσφυγή ενώπιον του ΣτΕ πρέπει να κατατεθεί σε εξήντα (60) ημέρες από την δημοσίευση του Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

 

Ακούστε τη συνέντευξη:


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ