Αρνείται ότι απείλησε τους ελεγκτές του ΕΦΚΑ ο επιχειρηματίας στη Χαλκιδική! – Επιμένουν για τιμωρία του

26 Ιουλίου, 2019
Αρνείται ότι απείλησε τους ελεγκτές του ΕΦΚΑ ο επιχειρηματίας στη Χαλκιδική! – Επιμένουν για τιμωρία του
Απάντηση για τη φημολογούμενη επίθεση σε τρεις ελεγκτές του ΕΦΚΑ στη Χαλκιδική έδωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης (πλυντήριο επαγγελματικού εξοπλισμού).

Αρνείται ότι απείλησε τους ελεγκτές του ΕΦΚΑ ο επιχειρηματίας στη Χαλκιδική! – Επιμένουν για τιμωρία του

Απάντηση για τη φημολογούμενη επίθεση σε τρεις ελεγκτές του ΕΦΚΑ στη Χαλκιδική έδωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης (πλυντήριο επαγγελματικού εξοπλισμού). Ο ίδιος κατηγορείται ότι απείλησε με σκληρό τρόπο τους τρεις ελεγκτές, φτάνοντας σε σημείο να «απειλήσει την ίδια τους τη ζωή». Φυσικά, αν κρίνουμε από τοις συνήθεις πρακτικές των ελεγκτών, με τα κρυφά ντου και τον άκομψο, σχεδόν προσβλητικό τρόπο που μπουκάρουν στα καταστήματα, ήταν λογικό να αναγνωρίσουμε μεγάλες δόσεις υπερβολής στις κατηγορίες τους…

«Δεν υπήρξε χειροδικία. Να πω και μία συγγνώμη, αλλά, όπως είδατε και χθες, έχω ένα πρόβλημα υγείας από την περασμένη βδομάδα, από τη θεομηνία. Με χτύπησαν κάποια σίδερα και δεν μπορώ να σπρώξω άνθρωπο. Δεν μπορώ να σηκώσω το αριστερό μου χέρι. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Χτύπησα το χέρι στο τραπέζι και είπα: παιδιά, φύγετε και αφήστε μας να δουλέψουμε» υποστήριξε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Από τον έλεγχο είχε διαπιστωθεί πως οι δύο εργαζόμενοι ήταν ανασφάλιστοι, ενώ άλλοι δύο διέφυγαν. Οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ είχαν πει στον επιχειρηματία πως αν κάνει πρόσληψη, τότε θα του επιβληθεί μειωμένο πρόστιμο. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, εκείνος τους επιτέθηκε κι έπεσαν από ύψος 1,5 μέτρου, ενώ ειδοποίησαν την Αστυνομία, επειδή ο ιδιοκτήτης φώναζε «φέρτε την καραμπίνα»!

Σημειώνεται ότι οι ελεγκτές κατήγγειλαν πως εντόπισαν τρεις αλλοδαπούς να εργάζονται στην επιχείρηση του δράστη. Μόλις τους κατάλαβαν, οι αλλοδαποί το έβαλαν στα πόδια, ενώ μέσα στην επιχείρηση, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των ελεγκτών του ΕΦΚΑ, υπήρχαν και άλλοι αλλοδαποί που εργάζονταν.

Αυτή την περίοδο η δουλειά είναι στο φουλ, δεδομένου ότι η επιχείρηση πλένει και καθαρίζει σεντόνια από ενοικιαζόμενα σπίθα και ξενοδοχεία, τα οποία λόγω της μεγάλης κίνησης δίνουν «εργολαβία πλυσίματος» των σεντονιών στην επιχείρηση του συγκεκριμένου επιχειρηματία. Ο τελευταίος παρουσιάστηκε μετανιωμένος για την πράξη του, αλλά οι ελεγκτές επιμένουν στην καταγγελία και ζητούν την τιμωρία του. «Θα μας σκότωνε από τη σκάλα και θα το αφήσουμε έτσι; Έχουμε κι εμείς οικογένειες» λένε.

Φυσικά και κανείς δεν επικροτεί ούτε την αντίδραση του ιδιοκτήτη, ούτε την εργασία χωρίς ασφάλιση, ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε το εξής: όλοι αυτοί οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, που συνήθως γίνονται εν ώρα αιχμής ενός επιχειρηματία που παλεύει για το μεροκάματο, που αποσκοπούν σε ένα σύστημα που «πνίγει» όλο και περισσότερο τους επιχειρηματίες; Σε ένα σύστημα που δεν παρέχει σχεδόν τίποτα στους επιχειρηματίες, παρά μόνο εμπόδια; Σε ένα σύστημα που αρνείται ακόμα και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται καταστήματα που υπέστησαν φυσικές καταστροφές; Μάλλον πρέπει πιο βαθιά να αναζητήσουμε τη ρίζα του προβλήματος…

 

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους