Αποζημίωση 800.000€ διεκδικεί εστιατόριο από τέσσερις ντελιβεράδες

20 Φεβρουαρίου, 2019
Αποζημίωση 800.000€ διεκδικεί εστιατόριο από τέσσερις ντελιβεράδες
Το υπέρογκο ποσό των 800.000 ευρώ φέρεται να διεκδικεί εστιατόριο-πατσατζίδικο από τέσσερις διανομείς φαγητού, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

Αποζημίωση 800.000€ διεκδικεί εστιατόριο από τέσσερις ντελιβεράδες

Το υπέρογκο ποσό των 800.000 ευρώ φέρεται να διεκδικεί εστιατόριο-πατσατζίδικο από τέσσερις διανομείς φαγητού, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση στο ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στον κλάδο όλο το τελευταίο διάστημα.  

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων το εν λόγω εστιατόριο-πατσατζίδικο, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσε αγωγή για δυσφήμιση σημειώνοντας πως «με αυτόν τον τρόπο θέλουν να φιμώσουν τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, το συνδικάτο μας και συνολικά το συνδικαλισμό». 

Από την πλευρά της, η επιτροπή αναφέρει πως το εστιατόριο που μήνυσε τους διανομείς «συνεχίζει να προκαλεί και ζητάει τα φιλοδωρήματα και το νερό που πίνουν οι διανομείς να συνυπολογίζονται ως μέρος του μισθού τους», αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο μια «τακτική» την οποία οι ντελιβεράδες, σύμφωνα με την Επιτροπή, υφίστανται καθημερινά από τους εργοδότες τους.  

Παράλληλα, σημειώνει πως τόσο το συγκεκριμένο εστιατόριο όσο και οι υπόλοιποι εργοδότες του κλάδου προσπαθούν να σταματήσουν τη δράση και τους αγώνες του συνδικάτου των διανομέων.  

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων αγωνίζεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για να οργανώσει τους διανομείς, να αναδείξει, να καταγγείλει και να βάλει τέλος στις άθλιες και στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας.  

«Δεν φοβόμαστε», ξεκαθαρίζουν οι διανομείς και απαιτούν «την παραδειγματική τιμωρία όσων εργοδοτών παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία».  

Σημειώνεται πως το συνδικάτο κατήγγειλε δύο θανάτους διανομέων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους τον τελευταίο μήνα, καθώς στις 18 Φεβρουαρίου κατέληξε στο Ιπποκράτειο 19χρονος όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ από τις 12/2 και στις 13 Φεβρουαρίου σκοτώθηκε 24χρονος στη Λυκόβρυση Αττικής. 

Πηγή: www.lifo.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους