Απόλυτο φιάσκο η καμπάνια της πίτσας Domino’s για τις εκλογές

26 Ιουνίου, 2019
Απόλυτο φιάσκο η καμπάνια της πίτσας Domino’s για τις εκλογές
Η αρνητική διαφήμιση, λένε, παραμένει διαφήμιση. Υπάρχουν ωστόσο και όριο δεοντολογίας. Η αθλιότητα της πίτσας Domino’s με την πρόσφατη καμπάνια

Απόλυτο φιάσκο η καμπάνια της πίτσας Domino’s για τις εκλογές 

Η αρνητική διαφήμιση, λένε, παραμένει διαφήμιση. Υπάρχουν ωστόσο και όριο δεοντολογίας. Η αθλιότητα της πίτσας Domino’s με την πρόσφατη καμπάνια «Την Κυριακή των εκλογών #erxetai_pizza» με τη σχετική προσφορά στις παραγγελίες για την Κυριακή 7 Ιουλίου βγήκε, προκάλεσε δικαιολογημένα αντιδράσεις και μαζεύτηκε άρον-άρον.

Οι αντιδράσεις στο Διαδίκτυο οδήγησαν την εταιρεία στην απόσυρση της προσβλητικής διαφήμισης. Μια διαφωτιστική «λεπτομέρεια»: Από την 1η Ιανουάριου 2018 έχουν επιβληθεί έξι πρόστιμα στην εταιρεία για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. «Και θα είναι μεγάλη» συμπλήρωνε το Gif (βιντεάκι) που συνόδευε την ανάρτηση σε γαλάζιο φόντο.

Μάλιστα, η εταιρεία καλούσε τους πελάτες – Followers να κάνουν tweet με το συγκεκριμένο hashtag, καθώς όσα περισσότερα γραφτούν συνοδευόμενα από το #erxetai_ pizza τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκπτωση στις πίτσες το βράδυ των εκλογών.

Με δεδομένο αυτό το περιεχόμενο ήταν σχεδόν αναπόφευκτο να προκληθούν αντιδράσεις αφού οι πολιτικοί συνειρμοί εν μέσω μιας τόσο έντονης αντιπαράθεσης μπλέκουν πολύ τα όρια ανάμεσα σε μια αθώα διαφήμιση και σε μια πολιτική τοποθέτηση. 

Απόσυρση της διαφήμισης

Με μια φωτογραφία σε γκρι φόντο η Dominos μας ενημερώνει πως «δεν ακολουθεί πολιτική διαφήμιση», υποστηρίζοντας ότι το hashtag πήρε «λάθος τροπή» και ανακοίνωσαν πως διακόπτουν την καμπάνια «αφού η Domino’s ουδέποτε θα αναμειχθεί με πολιτικά θέματα».

Όπως όμως φαίνεται, από τα πρόστιμα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας, είναι λογικό ότι με την εν λόγω διαφήμιση, να δοθεί τροφή για… πολιτικούς συνειρμούς, έστω και αν αυτό δεν αποτελούσε πρωτίστως σκοπό της εταιρίας.

Με πληροφορίες από την ΑΥΓΗ

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους