Απολύθηκαν δύο εργαζόμενοι σε γηροκομείο της Ηλείας γιατί δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Μάρτιος 4, 2021
44

Με εντολή του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Γερμανού απολύθηκαν από το Γηροκομείο «Παναγιά Καθολική» της Ι. Μ. Ηλείας στη Γαστούνη δύο εργαζόμενοι που δεν δέχθηκαν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. 

Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς»: «Πήγα από τους πρώτους με ραντεβού στο Νοσοκομείο του Πύργου χωρίς τυμπανοκρουσίες και εμβολιάστηκα. Είμαι 89 ετών και έχω κάνει και τις δύο δόσεις. Πρέπει να επαινέσω τον διοικητή του Νοσοκομείου γιατί στον Πύργο υπάρχει ένα εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί άψογα».

Όπως αναφέρει η πηγή ο Μητροπολίτης αιτιολόγησε την απόφαση του, τονίζοντας πως η απόφαση πάρθηκε για την προστασία των ηλικιωμένων που διαμένουν στον οίκο ευγηρίας.

Θα πρέπει όμως να τονιστεί πως όταν προσλήφθηκαν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν υπήρχε κανένας νόμος που να τους υποχρεώνει να εμβολιάζονται, ούτε υπέγραψαν κάποια σχετική σύμβαση, ενώ ακόμα και σήμερα ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού δεν είναι υποχρεωτικός.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους