Απόλυση εργαζόμενου από Bar στην Θεσσαλονίκη

1 Μαρτίου, 2018
Απόλυση εργαζόμενου από Bar στην Θεσσαλονίκη
Απόλυση εργαζόμενου από το Bar Restaurant Baguette στην Θεσσαλονίκη και τις επιπτώσεις άλλων καταστημάτων από διαδηλωτές

Απόλυση εργαζόμενου από το Bar Restaurant Baguette στην Θεσσαλονίκη και τις επιπτώσεις άλλων καταστημάτων από διαδηλωτές

Δελτίο τύπου

  Ο κλάδος των καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης πλήττεται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες, αν και δεν το θέλουν, να προβαίνουν σε μειώσεις προσωπικού. Μία από αυτές τις επιχειρήσεις, ήταν και το Bar Restaurant Baguette, επί της οδού Δημητρίου Γούναρη, στην Θεσσαλονίκη, που απέλυσε έναν εργαζόμενο, ο οποίος στην συνέχεια, με τρόπους άγνωστους σε εμάς, κατόρθωνε να συγκεντρώνει καθημερινά πλήθος ανθρώπων έξω από την επιχείρηση, που με υβριστικά και ακατανόμαστα συνθήματα, κατέστησαν αδύνατη την λειτουργία του καταστήματος, με αποτέλεσμα, εδώ και 20 περίπου ημέρες να παραμένει κλειστό και οι 21 υπόλοιποι εργαζόμενοι (οι οποίοι δήλωσαν αντίθετοι με τις συγκεντρώσεις αυτές), χωρίς δουλειά.

Αφού έκλεισαν αυτή την επιχείρηση, τα συγκεκριμένα άγνωστα άτομα, συνέχισαν την καθημερινή δράση τους έξω από την καφετέρια ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ, επί της οδού Λεωφόρου Νίκης και σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου, στις 8 το απόγευμα, μετά από έγκυρες πληροφορίες, προγραμματίστηκε συγκέντρωση των ίδιων ή και άλλων ατόμων, έξω από το Bar Restaurant LES ZAZOUS επί της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη 108 (δίπλα από τα Ανάκτορα).

Εμείς, σαν ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, αποστείλαμε την παρακάτω επιστολή προς το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης:

‘’ Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης αποτελούν έναν τεράστιο κλάδο 120.000 επιχειρήσεων που απασχολούν 700.000 εργαζόμενους. Τον τελευταίο καιρό, διανύοντας την δυσκολότερη οικονομική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, είναι τα πρώτα που πλήττονται. 

Επιπλέον σε αυτό συντελούν και ενέργειες όπως αυτές που συνέβησαν στο εστιατόριο Baguette, που βρισκόταν επί της οδού Δημ. Γούναρη. Εκεί συγκεντρώνονταν διαρκώς και διαμαρτύρονταν (συγκεκριμένα) άτομα, υβρίζοντας με ακατανόμαστα συνθήματα, με αφορμή την απόλυση ενός εργαζόμενου. Με τον τρόπο δε αυτό είχε καταστεί αδύνατη η λειτουργία του καταστήματος, με αποτέλεσμα να κλείσει, αφήνοντας έτσι χωρίς δουλειά τους υπόλοιπους είκοσι έναν εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι δε αυτοί δήλωναν αντίθετοι με τις συγκεντρώσεις αυτές, οι οποίες τους στερούν το εισόδημα τους.

Είναι αυτονόητο ότι οφείλεται σε κάθε περίπτωση να τηρούνται οι προβλέψεις των εργατικών νόμων και ο πρώην εργαζόμενος δικαιούται να λάβει -και η επιχείρηση παράλληλα υποχρεούται να καταβάλλει- σε κάθε περίπτωση την προβλεπόμενη αποζημίωση και ότι άλλο ο νόμος προβλέπει. Πέραν όμως αυτού με ενέργειες όπως η παραπάνω, καθίσταται αδύνατη η λειτουργία καταστημάτων και έτσι , ιδίως στην παρούσα οικονομική περίοδο, οδηγούνται αναπόδραστα στην ανεργία, τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι εργαζόμενοι. 

Μάλιστα το φαινόμενο αυτό, της παρεμπόδισης λειτουργίας, έχει ήδη επεκταθεί και σε άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις (όπως το «Αχίλλειον» , επί της οδού Λ. Νίκης 37) που ουδεμία σχέση έχουν με τον εργαζόμενο αυτό, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία τους αλλά και την ίδια τη βιωσιμότητα τους. Σύμφωνα δε με πληροφορίες επίκεινται παρόμοιες ενέργειες και σε άλλα καταστήματα (όπως στο Les Zazous, Θεμ. Σοφούλη 108).

Για τους λόγους αυτούς και επειδή θεωρούμε ότι κοινός μας στόχος είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, σας καλούμε να προβείτε σε ανακοίνωση, με την οποία θα καταδικάζετε τις ενέργειες που οδηγούν σε μαρασμό των επιχειρήσεων, πλήττοντας άμεσα το δικαίωμα στην εργασία.’’

Με την παράκληση να γνωστοποιηθεί. 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους