Αποκλειστική συνέντευξη της προέδρου του ΠΑΣΚΕΔΙ Νίκης Κωνσταντίνου :Δεν θέλουμε  να παραδώσουμε τα κλειδιά θέλουμε να δουλεύουμε  με αξιοπρέπεια

2 Φεβρουαρίου, 2021
proedrospaskedi


Σε αποκλειστική,συνέντευξη που παραχώρησε η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ (Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων Καταναλωτών Εστίασης & Διασκέδασης) κ Νίκη Κωνσταντίνου στο enjoy news.gr εξέφρασε τα προβλήματα του κλάδου και τους προβληματισμούς της για την επόμενη μέρα στον χώρο της εστίασης που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα  απο την κρίση της
πανδημίας .

 

Σήμερα βλέπουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Πόσο πίσω θα πάει το άνοιγμα της εστίασης μετά απο το τρίτο κύμα που φαίνεται στον ορίζοντα;

Θα προκαλέσει σοβαρότατο πλήγμα μια και δεν έχουν  καλυφθεί καθόλου οι θέσεις κόστους των επιχειρήσεων μας, αλλά ούτε και το κόστος διαβίωσης. Hδη πολλοί συνάδελφοι μου έχουν περάσει στο στάδιο της οικονομικής εξαθλίωσης και αδυνατούν να καλύψουν τα βασικά τους έξοδα.Τα αυξημένα κρούσματα μας οδηγούν σε ένα  γενικευμένο lockdown με αποτέλεσμα την βύθιση της οικονομίας.Ασφαλώς προέχει η δημόσια υγεία όμως δεν ξέρω πως μπορούμε να διασφαλίσουμε και την οικονομική επιβίωση τόσων ανθρώπων.Η επιστρεπτέα προκαταβολή δεν καλύπτει πάντα μια επιχείρηση .

Η δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης κ Άδωνη Γεωργιάδη σχολιάζοντας την παράδοση των κλειδιών πως αντιμετωπίστηκε απο τον κλάδο σας ; Είχε ειρωνία η ρεαλισμό;

Tο «Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» θα έλεγα .Η παράδοση των κλειδιών για την οποία μίλησαν οι συνάδελφοί μου μέσα στην απόγνωση τους, έδωσε αφορμή στον Άδωνι Γεωργιάδη να κάνει χιούμορ, προφανώς την ίδια ώρα, που ο λαός υποφέρει και δεν θα έπρεπε να παίζει και μάλιστα να κάνει αυτή τη δήλωση στην ΓΣΕΒΕΕ που είναι ένας κοινωνικός εταίρος.

Δεν μπορούνε και να μας κοροϊδέψουν και να μας δουλεύουν. Εμείς δεν θέλουμε  να παραδώσουμε τα κλειδιά θέλουμε να δουλεύουμε  με αξιοπρέπεια. Αυτός ο εμπαιγμός δεν εξυπηρετεί ούτε την κυβερνητική πολιτική.

Η αντίδραση σας ποια θα είναι πάνω  σ αυτό το θέμα ;

Nα αφήσουν τις συμβολικές λύσεις και να περάσουν στις ουσιαστικές, πρέπει να καλυφθεί το κόστος ζωής των ανθρώπων που με εντολή του κράτους σταμάτησαν να παράγουν και να εργάζονται .

Τα μόνα κλειδιά που πρέπει να παραδοθούν είναι απο την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ. Τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου της στη κυβέρνηση και απο τα χρήματα που έχουν εισπράξει από τον Κρατικό κορβανά, να βοηθηθούν άνθρωποι, που δεν μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά Η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ για το ποιοι έχουν ανάγκες, μάλλον ευνοεί την Κυβέρνηση. Εμείς σαν κλάδος, ποτέ δεν είπαμε δεν θέλουμε να δουλέψουμε .

Είσαστε πρόεδρος του  ΠΑΣΚΚΕΔΙ για όλη την Ελλάδα ;

Βεβαίως έχουμε 36.500 επιχειρήσεις εγγεγραμμένες σε όλη τη χώρα.

Χθες ανακοινώθηκαν νέα μέτρα που αφορούν την εστίαση πως τα κρίνετε;

Ήδη απο σήμερα το πρωί ένας καφές take away μπορεί να στοιχήσει 300€ στον πολίτη και 3000€ στην επιχείρηση είναι σίγουρα μιας μορφής ανελευθερία.

Οι άνθρωποι έχουν  φτωχύνει, πολλοί δεν έχουν ρεύμα, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους διαδικτυακά το μάθημα του σχολείου τους. Που είναι η κοινωνική πολιτική της ΔΕΔΔΗΕ;

Κυρία Κωσταντίνου σαν πρόεδρος του  ΠΑΣΚΚΕΔΙ  τι θα θέλατε να πείτε στην κυβέρνηση;

Εγώ θα ήθελα να παραδώσω, όχι φυσικά τα κλειδιά της επιχείρησης μου, αλλά μόνον  το Ιnbox του ΠΑΣΚΚΕΔΙ στην Κυβέρνηση. Αυτό τα λέει όλα, θα καταλάβει τι περνάει ο κλάδος μας.

Υπάρχουν κάποιες περιοχές που έχουν μεγαλύτερες απώλειες?

Ένα τόσο παρατεταμένο lockdown έχει τεράστιες απώλειες σε όλη την χώρα βασιζόμαστε πολύ και στον τουρισμό καθώς ο Έλληνας καταναλωτής, με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει δεν μπορεί δυστυχώς να στηρίξει απο μόνος του τις όποιες απώλειες .

Τέλος θα ήθελα να πω ότι πρέπει οι σώφρονες και σκεπτόμενοι άνθρωποι  αυτού του τόπου, πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που ζούμε.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους