Aπειλητική Επιστολή-Ενημέρωση με e-mail της ΕΥΕΔ-ΟΠΙ – Τα μέλη ΠΑΣΚΚΕΔΙ είναι πλήρως καλυμμένα!

20 Σεπτεμβρίου, 2018
Aπειλητική Επιστολή-Ενημέρωση με e-mail της ΕΥΕΔ-ΟΠΙ – Τα μέλη ΠΑΣΚΚΕΔΙ είναι πλήρως καλυμμένα!
Κανένας φθηνός εκβιασμός με αβάσιμες απειλές δεν πρόκειται να περάσει από κάθε είδους Οργανισμούς που στρέφονται ενάντια στα καταστήματα εστίασης-μέλη ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Aπειλητική Επιστολή-Ενημέρωση με e-mail της ΕΥΕΔ-ΟΠΙ – Τα μέλη ΠΑΣΚΚΕΔΙ είναι πλήρως καλυμμένα!

Κανένας φθηνός εκβιασμός με αβάσιμες απειλές δεν πρόκειται να περάσει από κάθε είδους Οργανισμούς που στρέφονται ενάντια στα καταστήματα εστίασης-μέλη ΠΑΣΚΚΕΔΙ! 

Είναι σημαντικό όλα τα μέλη ΠΑΣΚΚΕΔΙ να γνωρίζουν ότι μπορούν να αναπαράγουν κανονικά τη μουσική του ΠΑΣΚΚΕΔΙ, η οποία διαθέτει την νόμιμη άδεια Δημόσιας εκτέλεσης που παρέχεται από το Σωματείο σε συνεργασία με τον βρετανικό «κολοσσό» διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, Soundreef.

Γι’ αυτό τον λόγο, όσες επιχειρήσεις έλαβαν στα e-mail τους την παρακάτω απειλητική Επιστολή-Ενημέρωση της ΕΥΕΔ-ΟΠΙ, πρέπει απλώς να την αγνοήσουν… γνωρίζοντας ότι εφόσον είναι εγγεγραμμένα μέλη στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ δεν μπορεί να τους αγγίξει τίποτα και κανένας! Ακόμα, σε περίπτωση ελέγχου από υπαλλήλους της ΕΥΕΔ ή από οποιονδήποτε ΟΣΔ ή ακόμη και από Κρατικούς ελεγκτικούς φορείς, είναι χρήσιμες οι Συχνές Ερωτήσεις Άρθρο 14.

Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ φροντίζει για όλες τις επιχειρήσεις εστίασης-εγγεγραμμένα μέλη στο Σωματείο και καλεί κάθε κατάστημα που ακόμα προσπαθεί να την παλέψει μόνο του, να έρθει για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με μοναδικό στόχο την ενίσχυση όλου του κλάδου! Για οποιαδήποτε ενόχληση ή απειλή δεχθεί κάποιο από τα καταστήματα-μέλη μας, ακόμα και τυχόν τηλεφωνικές εκφοβιστικές επιθέσεις εκπροσώπων ΟΣΔ, επικοινωνήστε μαζί μας για να κινήσουμε άμεσα τις διαδικασίας νομικής προστασίας, παρέχοντάς σας καθοδήγηση για να αποφύγετε τις κακοτοπιές…

Η επιστολή-ντροπή του ΟΠΙ για να εκφοβίσει τα καταστήματα   

Σύμφωνα με τα όσα περιλάμβανε η επιστολή, που φέρει την υπογραφή της προσωρινής διαχειρίστριας, κας Μαρίας Βλάχου, γνωστοποιείται ότι η Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (Ε.Υ.Ε.Δ.), που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού μουσικού ρεπερτορίου και εκατομμυρίων ξένων μουσικών έργων μέσω συμβάσεων αλληλοεκπροσώπησης με μεγάλους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης του εξωτερικού και πολυεθνικούς εκδότες μουσικής (πιο συγκεκριμένα έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των δικαιωμάτων των δικαιούχων- μελών της ΑΕΠΙ ΑΕ, της οποίας η άδεια ανακλήθηκε στις 15 Μαΐου 2018), παρακαλεί με τρόπο όλα τα καταστήματα να «συμμορφωθούν».

Όπως το θέτει με τρόπο «προκειμένου να επιτευχθεί ομαλή συνεργασία μεταξύ των χρηστών δημόσιας εκτέλεσης και της Ε.Υ.Ε.Δ με σκοπό την απόδοση των πνευματικών δικαιωμάτων στους δικαιούχους»…  ζητείται η «ανταπόκριση» των ιδιοκτητών για να εξασφαλιστούν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις για την αδειοδότηση μιας επιχείρησης.

Φυσικά δεν παραλείπει να αναφέρει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει νέα επικοινωνία προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα χαρακτηριστικά της επιχείρησής σας (άραγε ως τι θα σας καταγράψουν και σε τι θα σας μετατρέψουν στην πορεία;) και να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησής σας. 

Τα μέλη ΠΑΣΚΚΕΔΙ είναι απόλυτα προστατευμένα!

Όλες αυτές οι πλάγιες απειλές σε συνδυασμό με τις ύπουλες πρακτικές που ακολουθούνται από τους Οργανισμούς για να «δεσμεύσουν» ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω από τα καταστήματα εστίασης δεν μπορούν να περάσουν για κανένα μέλος ΠΑΣΚΚΕΔΙ. Το Σωματείο διαβεβαιώνει όλα τα μέλη του ότι η εγγραφή μέλους εξασφαλίζει απόλυτη κάλυψη για την αναπαραγωγή μουσικής του ΠΑΣΚΚΕΔΙ, με πλήρως νόμιμες άδειες για όλο το διαθέσιμο ελληνικό & ξένο ρεπερτόριο, που έχει εξασφαλιστεί σε συνεργασία με την Soundreef. Κι αν ακόμα δεχθείτε κάποιο τηλεφώνημα ή έλεγχο, φροντίζουμε να έχετε εσείς το πάνω χέρι και να παραμείνετε αλώβητοι για το καλό της επιχείρησής σας!  

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνε διαρκώς online!

Κάντε like στο facebook, ή follow σε Instagram & twitter


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους